Bezoekboerderij

Het achterhuis

Bezoekboerderij

Het achterhuis

Bezoekboerderij

Het achterhuis

Bezoekboerderij

Het achterhuis

Zomeractiviteiten

Welke activiteiten hebben we op de boerderij?

De Boerderijspeurtocht over het erf en door het land.

De kinderen krijgen een opdrachtboekje mee en een rugtas met verschillende spullen, die hiervoor nodig zijn. opdrachten zijn onder andere de leeftijd van een boom bepalen, een stuk land opmeten en het onderzoeken van een kip.

kinderfeestje

 

   Vissen met schepnetten in de boerensloot.

Een visprogramma, waarbij gekeken wordt hoeveel verschillende diertjes er wel in de boerensloot zwemmen. hierbij gebruiken we vergrootglazen en uitgebreide zoekkaarten. Je kunt bij dit programma kiezen uit twee mogelijkheden: of je gaat vissen en dat combineren we met spelletjes of vissen en dat combineren met een speurtocht.

kinderfeestje

   Beestenbende een speurtocht langs de dieren.               

 Een speurtocht langs alle dieren, die mogen worden geaaid en gevoerd. Wie weet zien we ook nog een lamprei. je krijgt allerlei vragen over de dieren en je kan ze goed bekijken.

kinderfeestje

Boerderij Zig-Zag, met spellen munten verdienen en schat zoeken.

 Een spectaculair programma waar kinderen munten kunnen verdienen met allerlei spellen en opdrachten. De munten worden ingewisseld voor stukjes plattegrond en gaan op zoek naar de boerderijschat.

kinderfeestje

  Boer-0-poly vanaf 8 jaar handelen met geld op de boerderij.

 Dit spel wordt in groepjes tegen elkaar gespeeld. Welke groep verdient het meeste geld, is slim en kan goed handelen. Een spannend spel tot op het eind. Welke groep gaat er winnen.

kinderfeestje

Boerenspellen, lekker stoer.

Het hele jaar rond kun je boerenspellen doen. Zoals laars gooien, koe melken, knots hockey, vlegel hangen, steppen en skelteren, ringsteken, kruiwagenrace, touw trekken enz.

 Vanaf 10 jaar mag je ook darten met de hooivork en polsstokspringen over de boerensloot.

Kinderfeestje

Creatief, schilder je eigen dier of spel, kost € 3,75 extra.

Je kunt ook iets leuks maken wat je mee naar huis mag nemen. Kijk maar eens in het fotoboek bij creatief. Daarnaast gaan we ook altijd naar buiten iets leuks doen. Dit kan een korte speurtocht zijn of vissen met schepnetten of spelletjes.

kinderfeestje