Bezoekboerderij

Het achterhuis

Bezoekboerderij

Het achterhuis

Bezoekboerderij

Het achterhuis

Bezoekboerderij

Het achterhuis

Het Achterhuis Nieuwtjes

kerst

Kerst verrassingsmiddag op donderdag 28 december 2017 en donderdag 4 januari 2018 (deze datum is helaas geannuleerd). 

Op  donderdag 28 december 2017 en donderdag 4 januari 2018 houden wij een VakantieVerrassingsMiddag op de boerderij met het thema "Boer(in) worden op 1 middag ". De middag begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Een hele gezellige middag voor jong en oud. De middag is ook geheel verzorgd met lekkere hapjes en drankjes. De kosten van de middag is 8 euro per persoon. Wat we allemaal gaan doen is een verrassing  maar het heeft met de dieren en de boerderij te maken op de boerderij.  Voor jonge kinderen wordt het programma aangepast naar hun leeftijd. Het programma is gedeeltelijk binnen bij de kachel maar ook gedeeltelijk buiten. Je mag oud brood meenemen om de dieren te voeren. Trek altijd makkelijke en warme kleding aan en oude schoenen of laarzen. Wel graag van te voren opgeven zodat we weten wat we allemaal klaar moeten leggen. Dit opgeven kan tot en met 18 oktober tot 12.00 uur dit kan via de telefoon 0345-619887, of per mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via een de telefoon (0345-619887).  Wel graag de leeftijd van de kinderen vermelden. 

Het programma is heel geschikt voor gezinnen of opa's en oma's met kleinkinderen. Een heel gezellige middag uit.

Met vriendelijke groeten, Fam. Jan en José Zijderveld hoogeind 20 A 4143 LX Leerdam.  

 

HERFSTVERRASSINGSMIDDAG OP WOENSDAG 18 OKTOBER.

Op  woensdag 18 oktober houden wij een VakantieVerrassingsMiddag op de boerderij met het thema "HERFST ". De middag begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Een hele gezellige middag voor jong en oud. De middag is ook geheel verzorgd met lekkere hapjes en drankjes. De kosten van de middag is 8 euro per persoon. Wat we allemaal gaan doen is een verrassing  mar het heeft met de herfst te maken op de boerderij.  Voor jonge kinderen wordt het programma aangepast naar hun leeftijd. Bij slecht weer wordt het programma aangepast. Je mag oud brood meenemen om de dieren te voeren. Trek altijd makkelijke kleding aan en oude schoenen of larzen. Wel graag van te voren opgeven zodat we weten wat we allemaal klaar moeten leggen. Dit opgeven kan tot en met 18 oktober tot 12.00 uur dit kan via de telefoon 0345-619887, of per mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via een pbtje. Wel graag de leeftijd van de kinderen vermelden.

Het programma is heel geschikt voor gezinnen of opa's en oma's met kleinkinderen. Een heel gezellige middag uit.

Met vriendelijke groeten, Fam. Jan en José Zijderveld hoogeind 20 A 4143 lx Leerdam.  

KINDERFEEST

Dierendag feest op de boerderij.
Op woensdag 4 oktober houden we een groot dierendagfeest bij Bezoekboerderij Het Achterhuis. Het begint om 14.00 uur met ontvangst met koffie/thee voor de volwassenen en limonade voor de kinderen en iets lekkers voor iedereen. We gaan een leuke dierenspeurtocht doen, je mag dieren aaien, knuffelen en voeren. Halverwege houden we nog een pauze en is er nog een keer drinken met wat lekkers. Je mag oud brood of een paar worteltjes of een paar slablaadjes meenemen om de dieren te verwennen. Op het eind is er voor de kinderen nog een kleine verrassing om mee naar huis te nemen. De kosten zijn € 8,00 per persoon. Wel graag van te voren opgeven zodat wij weten hoeveel lekkers wij klaar moeten leggen en speurtochten. Opgeven kan tot en met 4 oktober tot 12.00 uur via de telefoon 0345-619887, of per mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via een pbtje. Wel graag de leeftijd van de kinderen vermelden.

Het programma is heel geschikt voor gezinnen of opa's en oma's met kleinkinderen. Een heel gezellige middag uit. Bij regen wordt het programma aangepast.

Met vriendelijke groeten, Fam. Jan en José Zijderveld hoogeind 20 A 4143 lx Leerdam.

ZomerVakantie - Verrassings - Dag.

In de zomervakantie een Vakantie – Verrassings – Dagen op dinsdag 11 en 18 juli en op dinsdag 1, 8 en 15 augustus 2017.

Het thema is telkens wat anders en is geschikt voor jong en oud.

Op dinsdag 11 juli is het thema WATER, en is het handig om droge kleding en een handdoek mee te nemen. 

Op dinsdag 18 juli is het thema ALLE DIEREN OP EN ROND DE BOERDERIJ.

Op dinsdag 1 augustus is het thema WORDT IN 1 MIDDAG BOER OF BOERIN. Dit wordt een hele speciale middag voor iedereen.

Op dinsdag 8 augustus is het thema SURVIVALLEN OP DE BOERDERIJ en is het handig om ook dan droge kleding en een handdoek mee te nemen.

De laatste dinsdag is op 15 augustus met het thema HANDELEN ALS EEN BOER(IN).

De middag begint om 13.30 uur in het Praathuis en duurt tot 16.30 uur.

We beginnen met koffie/thee of limonade en iets lekkers en dan begint het programma. Halverwege de middag wordt u/je nog een keer verwent met keuze uit koffie/thee/limonade en krijg je er koek of chips bij. We sluiten de middag af met iets lekkers. Dit gebeurt in het Praathuis. Voor de kinderen is er op het eind nog een leuke kleine verrassing.

De kosten zijn € 8,00 per persoon.

Bij regen wordt het thema aangepast maar gaat de middag altijd door.

Graag van te voren opgeven samen met de leeftijd van de kind(eren) , dit kan via de telefoon bel dan met nummer 0345-619887 of per mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 Je kunt je tot het laatste moment opgeven.

Vrijdag 9 december.

KerstVakantie - Verrassings - Dag.

In de kerstvakantie een Vakantie – Verrassings – Dagen op woensdag 28 december en op woensdag 4 januari 2017.

Het thema is winter en is geschikt voor jong en oud.

De middag begint om 13.30 uur in het Praathuis en duurt tot 16.30 uur.

Halverwege de middag wordt u/je verwent met keuze uit koffie/thee/limonade of warme chocolademelk en krijg je er koek of chips bij. We sluiten de middag af met iets lekkers. Dit gebeurt in het Praathuis bij de warme kachel.

De kosten zijn € 8,00 per persoon.

Bij regen wordt het thema aangepast maar gaat de middag altijd door.

Graag van te voren opgeven, dit kan via de telefoon bel dan met nummer 0345-619887 of per mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 Je kunt je tot het laatste moment opgeven.

Donderdag 3 november.

 

 Helaas hebben we de Natuurprijs 2016 niet gewonnen. Wel een hele gezellige dag gehad in Hoevelaken en een mooie oorkonde gehad. De oorkonde komt binnenkort in het Praathuis te hangen. Wel willen we iedereen die ons zo goed hebben gesteund hartelijk bedanken. Zonder jullie steun waren we nooit zover gekomen.

familiefeest schoolreisje

 

Wij zijn genomineerd voor de Natuurprijs 2016. Op horen op donderdag 3 november of we een prijs hebben gewonnen. De hoofdprijs is 10.000 euro en dan is er nog een aanmoedigingsprijs van 2500 euro. We zijn benieuwd of we en dan welke prijs we hebben gewonnen. Wordt vervolgd.....

28 september 2016

Natuur voor Visuele gehandicapten bereikbaar

Wij doen met een wedstrijd mee op www.natuurprijs.nl Dan kunnen wij misschien een mooie prijs winnen om een programma te maken voor visuele gehandicapten. Wilt u naar de website van www.natuurprijs.nl gaan en daar op het filmpje van Bezoekboerderij Het Achterhuis klikken. Het filmpje heeft de titel De natuur voor visuele gehandicapten bereikbaar. Wij hopen dat jullie ons wilt steunen. Je kunt tot maandag 10 oktober stemmen. Alvast bedankt voor je stem.

4 april 2016

kinderfeestje

In de broedmachine zaten 29 eieren. Twaalf eieren van de kip een wynadotte dubbel gezoomd, 6 goudfazanteieren, 1 Hollandse hoen kip, 2 Uilenbaard kippen en 8 kwartel eieren. Dan zit er een kip te broeden op 5 goudfazant eieren en een kip op 12 eendeneieren. in de broedmachine komen nu de eerste kippeneieren uit. Het eerste ei was gisteravond aan gepikt en langzaam volgde meer. Nu zijn er vier kuikens geboren en nog zeker drie eieren aangepikt. Dus is er van alles opkomst

3 april 2016

kinderfeestje

Vanmorgen zijn de koeien voor het eerst naar buiten gegaan. Ze hadden er echt zin in om het malse gras op te zoeken. Deze week nog binnen en dan worden ze vanaf maandag buiten gemolken. Volgende week dus grote schoonmaak want voor de Pinksteren moet de stal schoon, gewit en ingericht zijn. Dat wordt nog een weekje flink doorwerken.

26 april 2016.

Een hele gezellige vrijmarkt in het Partycentrum te Schoonrewoerd. Met vele leuke activiteiten die overdekt zijn. Zo wordt de koningsdag heel gezellig ingeluid. Komt zeker een kijkje nemen. Wij zijn ook met een kraam aanwezig.

familiefeest

20 april 2016.

kinderfeestje

Gebouwd zonder bouwvergunning ha ha, nieuwe woningen voor vleermuizen. Wel 9 stuks hangen er over het hele bedrijf verspreid. Nu alleen nog afwachten of er bewoners voor de nieuwe vleermuis huizen zijn. We zie ze wel eens vliegen en hebben ze ook wel eens gevonden in de schuur, maar ja als ze de woningen niet goedkeuren dan gaan ze er ook echt niet wonen.

15 april 2016

Dat is het grote voordeel van de mobiele telefoon van tegenwoordig. Onze zoon heeft die altijd op zak en maak daar toch zulke mooie foto's mee. Nu deze weer. Een bloeiende paardenbloem in een knotwilg. Wat is de natuur toch telkens weer mooi en geeft het toch telkens weer mooie verrassingen prijs.

kinderfeestje

14 april 2016 

schoolreisje

Gisteren weer een record gebroken. Er zijn al meer dan 88.000 bezoekers geweest op de boerderij. En als zeg ik het zelf dat zijn best heel veel bezoekers. Nu eerst proberen de 90.000 te halen en dan op naar de 100.000 bezoekers. O, wanneer en wie zou dat zijn? Dan houden we groot feest op de boerderij.

12 april 2016

kinderfeestje

Gevonden een eendennest! Bijzonder? Nee. Maar wel op een hele bijzonder plaats. In het caviahok wat buiten staat en onbewoond is op het ogenblik. De eend dacht, dat is een mooi plaatsje waar ik lekker droog en warm kan zitten. Nog niet zo gek bedacht van de eend.

familiefeest

7 april 2016.

schoolreisje

De laatste weken zijn er veel jonge dieren geboren op de boerderij. Zo zijn er kalfjes, konijntjes, cavia's, lammetjes en ook geitjes geboren. Bij die geitjes zijn er twee waar de moeder niet genoeg melk heeft voor ze. Daarom krijgen ze de fles. Ze lopen je als een hondje achter je aan als je met de fles komt en vinden dat heerlijk. Dit gebeurt twee keer per dag. Ze zijn dan ook erg mak en je kunt ze goed aaien en we halen ze dan ook regelmatig uit het hok om tussen de mensen te laten lopen. Dan maken ze vooral gekke bokkensprongen. Wat de twee jonge geiten niet meer hoeven wordt door onze zoon aan moeder geit gegeven en die lust ook heel graag een slokkie.

kinderfeestje familiefeest.

1 april 2016.

Onze Plas-Dras staat ook weer vol met water. De grutto's die terug komen uit Afrika met een tussenstop in Spanje komen o.a. op onze Plas-Dras eten. Ze eten dan graag dikke vette wormen om weer op gewicht te komen. Dit doen ze voor het broedseizoen begint. De grutto legt dan 4 mooie eieren en broeden die uit. Ook worden grutto's geringd zodat we precies ze kunnen volgen waar ze blijven. Daar krijgen we regelmatig bericht van. Leuk om daar van op de hoogte te blijven, zo kun je echt de resultaten zien van je beschermwerk van de grutto's.

familiefeest

30 maart 2016.

kinderfeestje

Er is op de boerderij wel een heel bijzondere tweeling geboren. Een tweeling kalfjes zijn er geboren maar wel heel bijzonder. de ene kalf is een zwart-bonte met een hele mooie tekening over zijn rug en de andere een rood-witte gremel of witrik. Een witrik is een bepaald ras koe en heeft een witte streep over de rug en de zijkanten zijn juist rood of helemaal zwart. Met er om heen veel of wat minder spikkels. Ze zijn ook erg mooi om te zien. 

De nieuwtjes lopen best wel een eind achter. Maar het is best wel druk op de boerderij geweest. We hebben net een grote verbouwing achter de rug. Het dak van de boerderij is gerenoveerd maar nu hebben we weer droge voeten in huis. we gaan het weer proberen om het beter bij te houden. Op onze facebookpagina staan wel regelmatig nieuwtjes maar dat gaat makkelijker. Ook geven wij 1 keer per maand een nieuwsbrief uit. Wilt u die ontvangen stuur dan u mailadres na ons en u krijgt hem netjes per mail verzonden.

23 november 2015.

 kerstverrassingsmiddag.

Kerstverrassingsmiddag.
Op dinsdag 29 december houden we een kerstverrassingsmiddag op de boerderij. Dit valt midden in de kerstvakantie. Een unieke gelegenheid om een hele gezellige middag mee te maken die geheel vol staat met leuke activiteiten. We beginnen om 13.30 uur met koffie/thee en warme chocolademelk en iets lekkers erbij. Dan wordt gelijk verteld wat we gaan doen. Je mag oud brood meenemen om de dieren te voeren en de rest blijft tot die tijd een verrassing. Het is geschikt voor alle leeftijden. We sluiten de middag af met een glaasje drinken en wat lekkers te knabbelen. De middag is ongeveer om 16.00 uur afgelopen. Graag willen we dat u/je van te voren aanmeld op telefoonnummer 0345-619987 of per mail. De kosten voor de middag zijn € 8,00 per persoon. Het adres is Bezoekboerderij Het Achterhuis, Hoogeind 20 a 4143 LX Leerdam.

21 april 2015.

spel schoolreisje

We hebben verschillende spelletjesboeken gemaakt voor allerlei leeftijden.  Bij slecht weer of hele grote groepen kunnen we deze klaar leggen en kunnen bezoekers zich zelf bezig houden. Vooral voor kleuters met een schoolreisje zijn ze erg leuk. Er zijn nu twee voor af en de derde is in de maak. Als het dan regent hebben nog meer mogelijkheden. Er zijn al leerkrachten die er een beetje jaloers op zijn en ze graag zelf in de klas zouden willen hebben.

spel schoolreisje

17 april 2015.

pinken familiefeest

Als eenmaal het eerste vee naar buiten is wil de rest ook graag. Dus ging vandaag de deur open voor de pinken. Dit zijn de koeien die een jaar oud zijn. Ze worden met de veekar naar het land gereden en dan los gelopen. Dan begint het uitbundige springen , dansen, rennen en stoppen. Dan gebeurt meestal net op tijd en anders hebben ze een nat pak.

15 april 2015.

schapen opa en oma verjaardag

Het voorjaar komt er aan en de schapen willen graag naar buiten. Ze blijven dan net zo lang roepen tot ze naar buiten mogen. Dus de deur open en naar buiten maar. Het heerlijke gras in en lekker dansen en springen en als ze tot rust komen lekker eten van die groene malse sprieten. Dat is pas het echte leven.

7 april 2015.

lammetje kinderfeestje

Het laatste lammetje is geboren. En voor ons is het een bijzonder lammetje. Een hele mooie witte. nu zou je kunnen zeggen wat is daar zo bijzonder aan. Nu dat zal ik vertellen. Er zijn vijf lammetjes bij onze kleine schaapjes geboren. Ze zijn allemaal donker bruin tot zwart van kleur behalve deze laatste, dat is een witte. Ze zeggen altijd het zwarte schaap van de familie maar hier hebben we het "witte"schaap van de familie.

lammetje familiefeest

31 maart 2015.

Een vragenformulier ingevuld voor de Boerderij en dan wordt je gebeld. Vragen ze of je mee wilt werken aan een mooi stukje in de boerderij. Natuurlijk, dat is leuk. Dus volgt er een telefonisch interview en een afspraak dat er een fotograaf op bezoek komt om een foto te maken. Daar zijn we anderhalf uur mee bezig geweest. Met wat bewerking is deze afgedrukt. Het resultaat is dat er een leuk stuk met een grote foto in de Boerderij stond. Dat zelf twee bladzijdes groot.

20 maart 2015.

lammetje familiefeest

Soms zoeken lammetjes een lekker plekje op om heerlijk te kunnen liggen. Waar kun je het beste dan gaan liggen. Natuurlijk op de rug van je moeder, lekker zacht en een warm plekje. Even klauteren en draaien en dan plof je lekker neer op je moeder en lig je prinsheerlijk. Daar kun je wel de hele middag vertoeven.

lammetje personeelsuitje

16 maart 2015.

krant schoolreisje

Dat is nu zo leuk aan de krant. Ik had een stuk ingestuurd over onze nieuwe programma Boer-O-Poly naar het AD en Het Kontakt. Bij Het Kontakt stond een leuk stukje in de krant in het midden van de krant. Bij het AD stuk een mooi stukje met een mooie foto van ons spel. Toch wel heel leuk omdat te lezen in de krant. Dit wordt weer bewaard bij alle andere kranten knipsels.

6 maart 2015.

nieuw spel schoolreisje

Een leuk spel op internet gezien en nagemaakt. Om de beurt een stok eruit trekken en wie kan dat zonder dat er een bal valt. Die is de winnaar. Zo maken we steeds nieuwe spellen op de boerderij en blijft er telkens weer iets nieuws te zien, te doen en te beleven. Daarom komen mensen zo graag terug naar onze boerderij.

2 maart 2015.

Boer-O-Poly

We hebben nu voor de eerste keer Boer-O-Poly gespeeld met een groepje. En eerlijk is eerlijk het spel is heel goed gelukt. Het is ontzettend gezellig en er heerst een leuke wedstrijdsfeer tussen de groepen om te kunnen winnen. Het is afwisselend en de spellen elkaar in een leuk tempo op. Er zit voor elk wat wils tussen en door het handelen met "Boerendukaten" blijft het spannend tot het eind en blijf de vraag wie er gaat winnen. Dit is zeker een leuk succes om het met de familie te spelen en iedereen kan er aan mee doen. 

Boer-O-Poly familiefeest

18 februari 2015.

welkomsbord

We hebben een mooi welkomsbord gemaakt voor onze gasten. Zodat iedereen zich welkom voelt als hij of zij bij onze boerderij aankomt. We stellen graag onze gasten op hun gemak en hopen dat ze een hele fijne tijd hebben en genieten van al wat we bieden op onze bezoekboerderij. En we hebben zo het idee dan ons dat best goed lukt zo aan de reacties te horen. Dat vinden wij erg fijn.

15 februari 2015.

familiefeest

 

We hebben een gloednieuw programma gemaakt voor op de boerderij. Boer-O-Poly heet het spel. We hebben er twee verschillende variaties opgemaakt. De ene is voor de volwassenen en is een spel dat ongeveer 3 uur duurt. De andere voor kinderen vanaf eind groep 4 tot een jaar of 14/15. Dit spel duurt ongeveer 2 uur. 

bruiloftsfeest

 

Het is de bedoeling dat je met spellen, vragen, slim zijn en handelen zoveel mogelijk geld probeert te verdienen. De groep met het meeste geld wint. En volgens ons is het best een spannend programma om te doen.

 

activiteiten op de boerderij

Hierboven zie je onder een spel van het Boer-O-Poly. Een geitenraadsel dat je moet maken met rekenkundig inzicht. Nieuwsgierig geworden, bel dan maar eens om een afspraak te maken om het spel te spellen. Het spel moet je minimaal met 4 personen spelen, het spel voor de volwassenen daar kunnen maximaal 100 personen aan mee doen en bij de kinderen maximaal 80.

9 februari 2015.

schoolreisje

Elk jaar worden er een aantal knotwilgen op de boerderij geknot. Dit is voor het behoud van de boom dat elke 2 tot 4 jaar de takken eraf worden gezaagd. in het voorjaar krijgen ze weer een mooi pruikje wat elk jaar weer groter wordt. Onderhoud aan de bomen is dus gewoonweg belangrijk.

5 februari 2015.

familiefeest

Het eerste kalfje van dit jaar is al weer geboren. Een stiertje met een prachtige witte streep over zijn rug. Dit ras noemt men ook wel een Gremel, Ruggel of Witrik. Het zijn mooie dieren om te zien. En we verwachten er nog meer. Dus zeker de moeite waard om de boerderij een keer een bezoekje te brengen.

30 januari 2015.

kinderfeestje

Wij hebben ook een aantal cavia's die buitenlopen zowel in de zomer als in de winter. Daar geven ze niets om en kunnen er goed tegen. Als ze maar een hok hebben waar ze goed uit de wind kunnen zitten en voldoende hooi en stro krijgen. Ze hebben het dan heel goed naar hun zin buiten en krijgen een prachtige dikke wintervacht. En wat lekkers lusten ze altijd wel.

20 januari 2015.

gezinsuitje

Soms heb je iets vreemds in het kippenhok. De meeste kippen leggen een normaal ei van bijna altijd dezelfde grote, maar soms kom je een heel klein eitje tegen. en dat is nu ook gebeurt. Een echt klein eitje met soms wel en soms geen dooier er in. Meestal is dit het laatste ei dat de kip voorlopig legt. 

15 januari 2015.

vakantieuitje

 

We hebben een paar nieuwe spellen voor op de boerderij gekocht. Meeste spellen maken we zelf maar er zijn soms spellen die niet zo makkelijk te maken zijn of goedkoper zijn om te kopen dan zelf te maken dat we ze maar bij de winkel aanschaffen. Het bovenste spel heet "De toren van Hanoï" en gaat gebruikt worden in het programma "De kip met de gouden eieren". Het andere spel is een muurspel. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk stenen onder het poppetje weg haalt maar het poppetje moet wel bovenop blijven staan. Dit spel gaat gebruikt wordt met Boer-O-Poly. Succes er mee en keer proberen maakt dan een afspraak. 

 

vrienden uitje

8 januari 2015.

gezinsuitje

Met grote regelmaat worden er jonge cavia's geboren op de boerderij. Nu is er ook weer een nestje geboren. Gezellig die kleine cavia's en ook heel leuk voor de kinderen die hier op bezoek komen en ze dan mogen aaien en vasthouden. Het is altijd weer een gezellige beestenbende. 

5 januari 2015.

schoolreisje

Elk jaar in de maand januari sturen we naar ongeveer 50 scholen post. We maken dan reclame voor onze leuke maar vooral gezellige schoolreisjes. En elke jaar zijn er weer scholen die daar op reageren. Zo hebben we in de loop der jaren al een hele vaste klantenkring onder de scholen opgebouwd die met regelmaat terug komen. ook komen er nieuwe scholen bij. Wilt u ook informatie ontvangen of heeft u er vragen over bel of mail gerust. U krijgt altijd antwoord terug.

31 december 2014.

Elk jaar bakken we op oudjaarsdag oliebollen en appelflappen. Dit doen we al jaren in de schuur bij de cavia's. Het is dan altijd een hele gezellige dag met veel aanloop. iedereen wilt dan graag oliebollen en appelflappen proeven om het oudejaar uit te luiden. En dat ze smaken dat is zeker, ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. De appelschillen zijn voor de cavia's die zo ook weer een extraatje hebben. ook wordt er carbid geschoten door onze zoon wat hier ook een gezellige traditie is. Een hele fijne dag zo al met al. Maar we wensen iedereen ook die niet is geweest een heel gezond en voorspoedig nieuwjaar en hopen elkaar weer in het nieuwe jaar te ontmoeten.

27 december 2014.

familiefeest

 

We waren vanmorgen verrast met zo'n prachtige witte wereld. Met allerlei sporen in de sneeuw van mensen en dieren. Maar er moet ook gang gemaakt worden want we krijgen bezoekers deze middag. Dus aan de gang met schuif en bezem om looppaadjes te maken zodat de bezoekers veilig konden rondlopen.

personeelsuitje

Wat hebben de bezoekers genoten. De meeste kwamen uit de grote stad waar toch minder ongerepte sneeuw ligt. Vooral de kinderen die liepen met wangen rond als bellefleuren. Heerlijk een sneeuwballen gevecht hebben ze gehouden, banjeren door de sneeuw en ook is er nog een heuse sneeuwpop gemaakt. En naast al dat spelen in de sneeuw ook nog genoten van de boerderij. Het was een hele geslaagde dag. 

schoolreisje

 

16 december 2014

kinderfeestje

We hebben de meidoornhaag een stuk ingekort. Hij wordt veel te groot en hoog. Zo konden niet meer vrij rond kijken. Dus zoon lief is behoorlijk met de kettingzaag bezig geweest om de haag een flink stuk in te korten. Alleen opruimen is een ramp. De haag bevat veel scherpe doorns en dan moet je wel voorzichtig zijn en je handen goed beschermen met werkhandschoenen. Maar een dag later was de klus weer helemaal geklaard. Van de lente kan de haag weer uitlopen en wordt die weer prachtig groen.

 5 december 2014

nieuw programma schoolreisje

Het nieuwe programma gaat heten 'De kip met de gouden eieren'. Er zijn al verschillende onderdelen klaar voor het nieuwe programma. Nu nog de grote spellen. Die moeten we nog zagen en schilderen. Dat wordt nog hard werken om ze zo snel mogelijk klaar te krijgen, zodat we volgend jaar ermee kunnen starten. Houd onze website maar goed in de gaten om onze vorderingen ze zien.

29 november 2014

nieuwsbrief persooneels feestje

De eerste nieuwsbrief is een feit. We vinden hem zelf erg leuk geworden en is helemaal klaar om per mail te verzenden. Er staan leuke nieuwtjes in, mooie foto's en we hebben zelfs voor kinderen een prijsvraag. Ze kunnen een leuk cadeautje winnen. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mailtje naar ons en in het vervolg krijg je elke maand een nieuwsbrief per mail verstuurd. 

nieuwsbrief project school

20 november 2014

cavia personeels feestje

Er was van de week een mini geboortegolf op de boerderij. Er zijn in anderhalve week twee nesten konijnen en twee nestjes cavia's geboren. Het is een vrolijke beestenboel met al dat jonge spul. Bij de konijntjes gaan na twee weken de oogjes open en met drie weken gaan ze al voorzichtig door het hok snuffelen. Bij de jonge cavia's is dat niet het geval. Die lopen en rennen gelijk door het hok. Konijnen worden kaal geboren en cavia's zijn gelijk compleet. Daarom moeten konijnen minimaal zes weken bij hun moeder blijven en cavia's minimaal drie weken. Die zijn veel sneller zelfstandiger.

konijnen kinderfeesten  

13 november 2014

spreeuwen schoolfeestje

Zoals u wel kunt zien aan de foto hebben wij veel bezoekers gehad. En geen bezoekers die de boerderij komen bekijken. De bomen zaten vol met spreeuwen! Wat een gezelligheid. Maar kletsen dat ze kunnen. Het was een herrie van jewelste. Maar met een harde klap waren ze ook allemaal ineens ''verdwenen". 

spreeuw opa en oma verjaadag

7 november 2014

gouden eieren familiefeest

Deze gouden eieren zijn afkomstig van de Emte. Misschien heeft u er wel van gehoord. Het verzamelen van sprookjesfiguren die te vinden zijn in de eieren. Nou wij hadden meer belangstelling voor de eieren dan voor de sprookjesfiguren. Zo konden we een nieuw spel of programma van maken. We vroegen wat bekende wat te verzamelen maar dat schoot niet erg op. Zeker niet als je meer dan 100 eieren wilt hebben. Toen hadden we een oproep gedaan op facebook. En dan kan ik u met volle overtuiging vertellen dat lekker opschoot. We hebben nu meer dan 1700 eieren!! Dus die oproep op facebook was een best idee. Later zie u wel wat het allemaal is geworden. Dus houd onze website maar goed in de gaten.

28 oktober 2014

De bedoeling is om een nieuwsbrief uit te gaan geven aan mensen die daar interesse voor hebben. Deze nieuwsbrief over de bezoekboerderij staat vol leuke berichtjes over het leven en doen op onze boerderij, over de nieuwe dingen en de voortgang die we maken over nieuwe programma's. Geboortes bij de dieren met foto's erbij. Als er iets bijzonders op de boerderij zich voort doet en leuke actie's of andere dingen. De bedoeling is dat deze brief zo'n 1 keer per maand gaat worden ...uitgegeven. De eerste brief willen begin december verspreiden. Wie interesse heeft kan zijn mailadres aan ons opgeven en krijg regelmatig van ons de nieuwsbrief. Je mailadres wordt absoluut niet aan andere gegeven en wil je de brief niet meer ontvangen wordt je keurig netjes verwijderd uit ons bestaan. Ook wordt het mailadres niet voor andere dingen gebruikt. Dus wil je een nieuwsbrief van onze boerderij stuur dan je mailadres.

7 oktober 2014.

varkens kinderfeestje

Wij hebben al jaren twee hangbuikzwijntjes in de boerderijschuur wonen. Ze zitten een heerlijk strohok waar ze lekker doorheen scharrelen. Met een laag hek er omheen zodat de kinderen ze goed kunnen zien en aaien. Maar zo'n hek wordt natuurlijk oud en op een dag je raad het al, zijn ze ontsnapt. Lekker schuren en duwen tegen het hek en krak, het hek begaf het.

Natuurlijk blijf je dan niet netje in je hok en gaat het grote avontuur beginnen. De omgeving verkennen en heerlijk rondlopen in de grote schuur. Kijken wat er allemaal te beleven valt. 

varken feestje

Dan wil je niet zomaar je vrijheid opgeven. Het is juist zo leuk om lekker rond te lopen. Helaas kan dat niet. Je weet nooit waar ze na toe gaan en als ze in de sloot vallen verdrinken ze en dat willen niet. Daarom toch maar weer terug in het strohok. Maar dat gaat niet zo maar. Met een hekje geprobeerd, met lekker voer lokken, maar lekker niet. Uiteindelijk hebben we ze maar gedragen. Mopperend gaven ze zich over en is het avontuur weer voorbij. Maar leuk was het wel.

varken schoolreisje

1 oktober 2014.

muizen kinderfeestje

Op de boerderij hebben we op het grote speelveld al een aantal jaren grote balken liggen in het gras. Onder die balken kijken we naar kriebelde beestjes met vergrootglazen en in het speurtochtboekje zetten we een rondje om de dieren die we daar vinden. Maar dit jaar hebben we er iets extra's bij. Muizen. Het is dit jaar een heel erg muizenjaar. In het land vinden we de muizenholletjes bij tientallen. En vooral onder de balken zitten telkens weer muizen. Kleine maar hele snelle muizen. De kinderen vinden het schitterend om die te bekijken. En je moet wel snel kijken. We draaien als de kinderen allemaal goed staan de balk om en dan rennen de muizen zo snel als ze kunnen richting de struiken en het hoge gras. Telkens is het dikke pret, lachen en gillen te gelijk omdat het toch wel spannend is. Een keer zien, dan moet maar eens komen kijken. 

26 en 27 september 2014.

fair kinderfeestje

Op vrijdag 26 september en zaterdag 17 september hebben we op de RondOmThuis fair gestaan. We hadden een leuk kraampje met al onze knuffels, informatie, grabbeltonnen en dieren bij ons. De mensen konden informatie over onze feestjes krijgen en folders meenemen. Voor de kinderen hadden we een leuke mini speurtocht over de fair gemaakt, konden een paar spelletjes doen, koe melken en knuffelen met de dieren. Het was er heel gezellig en voor jong en oud van alles te beleven. Niemand hoefde zich te vervelen en kon met van alles en veel leuke ideeën weer naar huis toe.

 23 september 2014.

 hooibouw kinderfeestje

 Dit jaar hebben we twee keer hooibouw gehad. Het meeste gras wordt op de boerderij gekuild. Het gras wordt dan gemaaid en in grote ronde balen gewikkeld. Dit gras is bedoeld als wintervoorraad voor de koeien. Zo komen de koeien de winter goed door en komen niets te kort. Maar ook wordt er elk jaar een paar stukken land gehooid. Dat ruikt lekker in de schuur en is bedoeld voor de andere dieren zoals de konijnen, geiten, pony's en cavia's. Als er niet meer genoeg gras groeit om te maaien krijgen ze lekker hooi te eten. De eerste lading waren meer dan 175 pakken en tweede keer waren het er zo rond de 65. Dat was binnen een uurtje binnen en op zijn plaats. We hebben weer genoeg om de winter door te komen.

17 september 2014.

knuffels schoolreisje

Al jaren gaan we naar verschillende markten, beurzen en fairs toe om onze boerderij te promoten. Dan bouwen we onze kraam op die telkens weer een bezienswaardigheid is. Meestal nemen we ook een paar dieren mee. Om er gaande iets anders van te maken hebben we een paar jaar geleden een houten boerderij gekocht die we meenemen met kleine diertjes er om heen, tractors, hekjes altijd een gezellig boel. Kinderen speelde graag op onze kraam. Nu hebben we weer iets anders gemaakt wat ook heel gezellig er uit ziet. We hebben alle dieren van de boerderij gebreid en die staan/zitten nu op onze kraam. We krijgen er veel leuke reacties op. Zo blijft onze kraam een leuke attractie om te bezoeken.

10 september 2014.

visjes familiefeest

In huis hebben we ook huisdieren. Wel voor bezoekers niet te bewonderen maar gezellig is het wel. Een aquarium met visjes hebben we al jaren en zo af en toe moet deze een paar nieuwe bewoners krijgen. Een paar weken geleden alles weer netjes schoongemaakt. Het water aangevuld en speciale druppels erin. Nu kunnen de bewoners weer genieten van een schoon waterbad en hebben wij weer een mooi uitzicht op onze visjes.

visjes kinderfeestje

1 september 2014

Piet kinderfeestje

Bij ons op de boerderij lopen er verschillende pauwen rond. En die komen graag een kijkje nemen als wij op het terras zitten. Dit kan met etenstijd zijn maar ook als we koffiedrinken. Kijken of er nog wat lekkers valt te snaaien. En de pauwen lusten bijna werkelijk alles behalve fruit, appels die zijn te gezond. Maar een bordje macaroni vinden ze niet te versmaden en laten ze zeker ook niet staan. Het wordt netjes hele leeg gegeten. Zo zie je maar weer dat zelfs pauwen nette eet manieren hebben.

25 en 26 augustus 2014.

 slapen schoolreisje

Met de vakantiespelweek Timmerdorp bleef de groep 10+ een nachtje bij ons logeren. De bedoeling was dat alle kinderen in tentjes op het speelveld zouden kamperen. Maar het was al een poosje slecht weer met veel regen en die nacht zou er ook weer 25 mm. vallen. Dus maandagmorgen is er om half 11 besloten om het geheel te verplaatsen in de koeienschuur.

slapen schoolreisje

Om kwart voor 7 's avonds kwamen de eerste kinderen met begeleiding aan en in totaal waren er rond de 160 personen aanwezig.  Jammer van de vele regen die viel maar een feest werd het zeker.

slapen schoolreisje

In de grote koeienschuur werden allemaal bedjes van luchtbedden en slaapzakken gemaakt. Naar een fotopuzzeltocht en een bezoek aan de dieren werd er eerst naar een film gekeken, gedanst en gefeest op muziek. Om half 12 tandenpoetsen en het bedje opzoeken. Daarna nog een gezellige lichtshow met zaklampen. 

timmerdorp schoolreisje

Om half 3 was iedereen stil en sliepen de kinderen. Na een kort nachtje werden ze om 6 uur gewekt door de vakantieburgemeester. Gauw aankleden, opruimen en ontbijten. Om half negen was iedereen weer vertrokken, nog moe maar voldaan van een hele gezellige nacht op de boerderij.

19 augustus 2014.

Na een aantal dagen van voorbereiding en opruimen werd vandaag de eerste hand gelegd voor een nieuwe mestsilo. De oude mestsilo van ruim 20 jaar oud was afgekeurd en dan moet er een nieuwe komen. in drie dagen tijd staat de nieuwe silo gebruiksklaar.

mestsilo kinderfeestje

Met vier personen wordt de silo in elkaar gezet. Schoon blijf je er niet bij maar daar is de wasmachine wee goed voor om alles te wassen.

Nadat de wanden klaar zijn komt er een hele grote zak in te hangen. Als laatste komt het dak er op en dan is alles klaar. We kunnen we ruim 500 kub opslaan. Voor ruim 6 maanden is dat geen probleem.

13 augustus 2014

ooievaars kinderfeestje

We hadden veel bezoek in ons land. Er liepen vandaag 16 ooievaars in het land op zoek naar lekkere hapjes. Zoveel hebben we er nog nooit bij elkaar in ons land gezien. Statige dieren met lange poten die met grote stappen door het gras lopen. Wie weet wat ze allemaal hebben gevonden.

1 augustus 2014

salamander personeelsfeestje

Bij ons op de boerderij kun je ook met schepnetten vissen.  Je vangt dan allerlei verschillende waterdiertjes met je schepnet zoals visjes, libellelarve's, waterspinnen, kikkers, groten en kleine kevers en torretjes enz. maar soms vang je ook wel eens iets bijzonders zoals de kamsalamander. En niet zo kleintje ook. Daarom is vissen met schepnetten ook zo leuk om te doen.

29 juli 2014

bulk kinderfeestje

's Morgens in alle vroegte komen ze met een nieuwe bulk aan op de boerderij. De oude was versleten en aan vervanging toe. Roestig en met hier en daar al een reparatie en een nieuw gat, ging het niet meer langer zo. De brokjes voor de koeien werden er in bewaard en dat moet wel goed gebeuren.

bulk familiefeest

Nadat de oude bulk van zijn plaats was gehaald en afgevoerd, kon de nieuwe bulk er neer gezet worden.

 

bulk schoolreisje

 

Met wat passen en meten lukte het vrij snel om de nieuwe bulk op zijn plaats te zetten.  Na een morgen sleutelen stond de bulk gebruiksklaar om er weer nieuwe brokjes in te bewaren.

27 mei 2014.

voorhuis huren

 

Onze buren gaan verhuizen en nu komt ons voorhuis weer vrij per 1 juli. Als er iemand zin heeft om ons voorhuis te huren stuur dan een berichtje naar ons. Het voorhuis heeft een woonkeuken, woonkamer, slaapkamer, gang en een d...ouche met toilet op de benedenverdieping en boven is er een grote zolder, een slaapkamertje en een kamertje voor de cv-ketel, waar ook de wasmachine en droger kunt plaatsen. Buiten is er een voortuin met daarnaast een boomgaardje en een tuinhuis als schuurtje bedoeld. Voor meer informatie kun je bellen of mailen. 

27 mei 2014.

folder vakantie dieren


Mooie postertje gemaakt voor vakantieopvang voor je konijn of cavia. Deze mag in de dierenwinkel Pets Place opgehangen worden. Als iemand met zijn huisdier zit in de vakantie kan het dier hier voor een kleine vergoeding worden opgevangen. We hebben een aantal hokken beschikbaar, maar je mag ook je eigen hok meenemen. Trouwens voor een cavia is dat wel handig en voor hem of haar erg vertrouwd. Je huisdier wordt hier goed verzorgd.

22 mei 2014.

pauwen kinderfeestje

Wij hebben een aantal vrouwtjes pauwen rondlopen en drie mannetjes pauwen. Een paar vrouwtjes hebben zich goed verstopt en zijn volgens ons eieren aan het leggen of al aan het broeden. De mannetjes zitten achter elkaar aan, rennen over het ...veld, springen half vliegend over de sloot, vliegen op het dak en gaan zo hoog mogelijk zitten. En daar maken ze graag een beetje herrie. Elkaar afbluffen, wie het hardt kan roepen. Gelukkig zijn wij er aan gewend en horen ze amper meer. Vanmorgen zaten ze weer op het dak. Een heerlijk stel en ze zijn zo mooi.

 

16 mei 2014.

uitzicht familiefeest

Vaak heb je geluk en heb je een prachtig uitzicht. Zoals deze foto hierboven. Op de voorgrond zie je de schapen met hun lammeren lopen, daar achter lopen de pinken dat zijn de koeien die nu ouder zijn dan 1 jaar maar nog nooit een kalfje hebben gehad. En daar lopen dan de melkkoeien. Deze foto is genomen vanaf het terras bij het praathuis. Dus echt genieten als je bij ons op bezoek bent.

uitzicht schoolreisje

Deze foto is gemaakt vanaf de gluurmuur. Op de voorgrond zie je de Plas-Dras met daarin grutto's die aan het baden zijn en op de achtergrond lopen de melkkoeien rustig te grazen. Onze boerderij ligt prachtig in het groen waar volop mooie doorkijkje en uitzichten zijn te bewonderen. Vooral met een mooie avondzon is het heerlijk om door het land te wandelen en te genieten van al dat moois. Wat kan de natuur toch prachtig zijn.

13 mei 2014.

koolmeesjes kinderfeestje

Gelukkig doet onze website het weer. Bijna alles is weer hersteld op een paar kleine dingen naar. Daar moeten we nog even aan werken maar dat komt ook nog wel goed. Ook komen er weer nieuwe nieuwtjes op deze pagina. Aan het kippenhok hangt een mooi vogelkastje en u raad het al deze wordt bewoont door een merelfamilie. Kleine mereltjes die al veertjes krijgen en piepen om het hardst om voer te krijgen. Een heel mooi en lief gezicht om daar een keer in te gluren.

8 mei 2014.
Doordat verkeerde mensen aan onze website hebben zitten rommelen een paar dagen geleden, dus gekraakt zijn we een hele hoop leuke dingen kwijt geraakt.
 Dit zijn we nu aan het herstellen maar dat kost nog wat tijd. Vooral omdat de website helemaal is vernieuwd en we nu alles opnieuw moeten verkennen en leren. Ook op de nieuwtjes pagina is alles weg vanaf vorig jaar december tot gisteren. Die nieuwtjes kunnen we niet meer terughalen. Dus gaan we maar weer opnieuw beginnen. We hopen dat u/jullie ons wel blijven volgen want we gaan zeker weer nieuwtjes plaatsen. Ook wordt het fotoboek en de filmpjes weer aangevuld maar nog even geduld. 

22 november 2013.

website kinderfeestje


Sinds vandaag is onze website geheel vernieuwd in de lucht. Er zijn verschillende aanpassingen gedaan met nieuwe foto's. Zeker de moeite waard om de website eens goed te bekijken. Veel lees plezier.

5 november 2013.

scheren kinderfeestje

 

Elk jaar als de koeien weer binnen komen moeten ze weer naar de kapper. Dan worden de koeien allemaal weer netjes geschoren. Dan krijgen ze het niet te warm. Als dat niet gebeurt dan is de kans dat ze het te warm krijgen en blijven de koeien ook schoner.

 

scheren verjaardagsfeest

 

De hele koe wordt bij ons geschoren behalve haar/zijn kop. Er zijn koeien die hebben wel 3 tot 5 cm. haar er op staan. Van het jaar is dat niet zoveel. Als we meer nachtvorst hebben gehad is het behoorlijk wat langer.

 

scheren personeelsuitje

 

En zo als je op de foto hierboven ziet is zelfs de stier netjes geschoren. Behalve de mooie krullen op zijn kop.

 

2 november 2013.

 

koe kinderfeestje

 

Een dag later dan de bedoeling was zijn de koeien naar binnen gegaan. De koeien hebben dit jaar 4416 uur buiten gelopen, dat hebben we berekend. Nu is het echt minder weer geworden, met veel nattigheid. Het gras was ook bijna op en dan is het heerlijk op stal toeven.

 

koeien personeelsfeestje

 

Als je koeien dan roept dan ze met een vaart richting de stal. Bij de deur is het dringen geblazen want ze willen graag allemaal het eerste binnen zijn. Het is nog een wonder dat ze de muur er niet uit gelopen hebben.

 

koeien schoolreisje

 

En eenmaal binnen is het weer zorgen dat je zo snel mogelijk het beste plaatsje hebt met het meeste voer. trouwens de koeien staan allemaal los in de stal en kunnen op hun gemak in de stal rondlopen.

 

koeien kinderfeestje

 

En als iedereen binnen is en de deur dicht gaat komt de rust terug en gaan ze lekker eten. Heerlijk genieten van de warme stal.

 

31 oktober 2013.

 

koeien familiefeest

 

De koeien komen morgen naar binnen. Er groeit te weinig gras voor de melkkoeien, het wordt natter en kouder. Dus tijd om de melkkoeien weer naar binnen te halen. Het winterseizoen begint weer. Morgen rond de klok van half 10 gaan de deuren open en komen de koeien met een vaart weer naar binnen en het liefste met z'n allen door de deur. Dat wordt weer dringen geblazen en is altijd weer een heel spektakel. Morgen maken we er foto's van en dan zetten we ze van de week weer op onze website. Blijf ons maar volgen want er gebeurt steeds weer iets nieuws op de boerderij.

 

24 oktober 2013.

 

cavia kinderfeestje

 

Moeder cavia was van de week erg dik. En als je voorzichtig aan haar buik voelde, dan voelde je allerlei bobbeltjes en kleine bewegingen in het haar buik. Dat waren dan de kleintjes die je heel goed voelde. Nu is vanmorgen rond de klok van 12 uur de geboorte van de cavia's geboren. Helaas hebben we het niet gezien maar er zijn vier gezonde jonge cavia's geboren. Ze zijn heel mooi van kleur. Alleen weten we niet wat het zijn. Jongens of meisjes dat is nog een verrassing. Dat duurt nog ongeveer 3 weken. En wil je ze in het echt komen bewonderen bel of mail om een afspraak te maken. Dan mag je op kraamvisite komen.

 

cavia's familiefeest

 

22 oktober 2013.

 

kuiken personeelsfeest

 

Het lijkt wel een beetje voorjaar. We hebben de hele dag al prachtig weer, wat extra leuk is als je met je vereniging op bezoek bent bij ons. Maar wat ook erg leuk is dat er dan iets jongs is geboren. Onze kippen zijn een beetje in de war en hebben verschillende eieren gelegd in één nest. Nu is er gisteren heel vroeg een kuiken geboren. De rest van de eieren hebben we maar in de broedmachine gelegd omdat moederkip het te druk had met haar kuiken. En als je op bezoek komt wil je toch graag alle dieren bewonderen, dus ook het pasgeboren kuiken. En het ook graag heel voorzichtig aaien. Onder begeleiding van de boer mag dat allemaal. Wil je dat ook eens doen, kom dan eens langs bij ons op de boerderij.

 

kinderfeestje kuiken

 

10 oktober 2013.

 

geitjes kinderfeestje

 

Sinds een paar dagen staan de geitjes weer binnen in de schuur. Het wordt weer kouder en natter buiten en waar geiten echt een hekel aan hebben is kou en nattigheid. Ook kunnen ze daar niet zo goed tegen, dus daarom maar lekker in de schuur waar veel warm hooi ligt om heerlijk op te lopen en te slapen.

 

geitjes schoolreisje

 

En wat is er dan leuker om te doen? Ontsnappen uit je hok en heerlijk door de schuur rennen. Rondjes om het hok, een kijkje nemen bij de varkentjes en de konijntjes en bij de spelletjes. maar dan moet er natuurlijk niet iemand komen kijken. Want dan?

 

geitjes kinderfeestje

 

Weet je niet hoe snel je weer het hok op moet zoeken. Maar hoe kwam ik er ook weer in? Toch op de zelfde manier als ik er uit kwam? Maar waar was dat toch ook al weer? Het lukt niet en nog maar een rondje rennen. Weer niet. He toch wat nu? Gelukkig eindelijk gelukt. En de toeschouwers hadden weer schik om mij.

 

8 oktober 2013

 

Gouden Lepelaar Vogelbescherming Nederland.

 

Op vrijdag 4 oktober heeft bij ons op de boerderij de uitreiking van de Gouden Lepelaar plaats gevonden. De Gouden Lepelaar wordt jaarlijks uitgereikt door Vogelbescherming Nederland aan een speciale vrijwilliger die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de vogels. Deze Gouden Lepelaar is uigereikt aan Astrid Kant een weidevogelbeschermster in hart en nieren. Zij zet zich nu al meer dan 25 jaar in voor de weidevogels en met name voor de Grutto in de Vijfheerenlanden. Ook heeft ze het prachtige boek "Weidevogels" geschreven. Deze prijs heeft ze zeer terecht gewonnen en wij hopen dat ze nog vele jaren hiervoor kan inzetten. Wij helpen haar graag mee om deze mooie vogels te beschermen in onze streek.

 

alt

 

7 oktober 2013.

 

schoolreisje kinderfeestje

 

Wij hebben een kleine boomgaard naast ons huis waar de geiten en de schapen lopen. Daar staan verschillende soorten fruitbomen in. Zoals pruimen, noten, peren en appelbomen. Vooral de appels hebben het dit jaar best wel goed gedaan. En al dat onbespoten fruit laat je ook niet vallen, dus appels plukken maar. Uit alle hoeken en gaten de dozen en mandjes opgezocht om de oogst er in e doen.

 

familiefeest vrijgezellenfeest

 

En ook niet alle soorten door elkaar, want de ene appels is zo lekker om te eten en de andere is meer geschikt voor de appeltaart of appelmoes. Er moest zelfs een trap bijkomen anders konden we er niet bij. En ook niet alle appels waren meer goed, de insekten hadden er ook verschillende aangevreten. Maar bij elkaar hadden we nog best veel appels dus dat wordt nog flink aaneten om alles op te krijgen.

 

schoolreisje kinderfeestje

3 oktober 2013.

 

poel familiefeest

 

Elk jaar moeten alle sloten geschoond worden zodat ze niet dichtgroeien met waterplanten. Zo doen we dit ook met de poel. Deze wordt ook elk jaar met een kraan uitgeschepd. De waterplanten langs de oevers halen we weg en soms ook nog wat modder om de peol op goede diepte te houden. Dan is alles weer netjes en kan de herfst en winter weer komen. Dit klusje moet elk jaar voor 1 november gebeuren. Dan komt de schouwmeester langs om het te keuren. Nu is dat ook wel goed om de sloten netjes schoon te maken, zo kan het overtoliige water makkelijk wegvloeien en kunnen er ook geen koeien ontsnappen omdat ze makkelijk door de sloot kunnen lopen. Als er veel vuil in de sloot blijft zitten kan die dicht groeien.

 

30 september 2013.

 

kalfjes kinderfeestje

 

Elke dag krijgen de kalfjes van ons een paar kilo brokjes. Dat hebben ze echt nodig om goed te blijven groeien en lekker gezond te blijven. Daar zitten veel vitamines en mineralen in die ze nodig hebben. Een bijkomend voordeel is dat ze de brokjes erg lekker vinden. Net als kinderen hardlopen voor een zakje chips doen de kalfjes dit voor hun brokjes. De likken hun bak helemaal schoon en daarna ook nog hun snuit en dan kijken ze een beetje zeilig omdat het allemaal weer op is en ze weer moeten wachten tot de volgende dag.

 

24 september 2013.

 

kinderfeestje

 

Vandaag hadden we een druk dagje. Busmaatschappij Verschoor reizen uit Hardinxveld-Giessendam was met drie grote bussen bij ons op de boerderij. Ze brachten 126 kleuters en 36 begeleiding mee. Deze kinderen en volwassenen hadden een heel gezellig schoolreisje bij ons op de boerderij. Ze kwamen om half 10 aan en gingen eerst met ons mee naar de feestschuur. Daar werd iedereen voor zien van koffie/thee/limonade met wat lekkers erbij. Daarna werd de boerderij verkend en gingen we een dierenspeurtocht doen die werden afgewisseld met spelletjes. Ook hebben ze met z'n alle geluncht en daarna ging het feest weer verder. Om half 2 werd de middag afgesloten met een lekker ijsje en gingen de bezoekers moe maar voldaan met de bus weer naar huis.

 

kinderfeestje

 

18 september 2013.

 

kinderfeestje

 

Wij hebben eigen bedrijfskleding met ons eigen logo erop. We hebben voor de zomer poloshirts en voor de minder warme dagen sweaters in een rode kleur met daarop ons logo en naam geborduurd. Zo zijn we altijd goed te herkennen voor onze bezoekers. Een vaak krijgen we complimenten omdat het best wel mooi eruit ziet. En oordeel u zelf maar. Hier zit Jan te wachten op een groep . Dus even onze bedrijfskleding op de foto gezet en dat ziet er toch best goed uit.

 

9 september 2013.

 

geitjes familiefeest

 

Doordat het al weken vrij droog is geweest groeit het gras niet meer zo hard. En vooral in de geitenwei is dat goed te zien. Om de geitjes toch te laten eten voeren we ze hooi bij. En dat is natuurlijk om op te eten. Maar wij hebben ook eigenwijze geiten. Die gaan er namelijk heerlijk in liggen. Ik denk dat ze dat heerlijk vinden een lekker zacht bedje.

 

5 september 2013.

 

alt

 

Wij melken ook koeien op de boerderij bij ons. En die melk van onze koeien gaat naar de melkfabriek in Schoonrewoerd. Daar wordt o.a. Leerdammer Kaas van gemaakt. Dus moet die melk zeer regelmatig opgehaald worden door de melkrijder.

 

alt

 

De melkrijder komt 5 keer in veertien dagen tijd. Met een grote vrachtwagen komen ze het erf op rijden. Ze moeten altijd goed manoeveren om langs de auto's van onze bezoekers te komen, maar gelukkig gaat dat altijd goed. En dan neemt de melkrijder een grote schep ook een melkmonster te nemen.

 

alt

 

Er wordt een buisje met melk gevuld. En dat buisje met melk gaat in een koelbox mee naar de melkfabriek en daar wordt het melkmonster op van alles gecontroleerd. Er wordt gekeken naar de hoeveelheid vet, eiwit, reinheid, enz.

 

alt

 

En als dan het monster genomen is, wordt de melk met een slang in de melkwagen gezogen. De melkwagen meet ook gelijk hoeveel melk er meegenomen worden. Als de melktank leeg is wordt die gelijk op de reiniging aangesloten zodat alles weer goed schoon is.

 

alt

 

De melkwagen vertrek weer en komt een paar dagen later weer terug.

 

31 augustus 2013.

 

markt kinderfeestje

 

Vandaag hebben we op de markt in Houten gestaan. Om kwart over 8 zijn we met een vol geladen auto naar Houten vertrokken. Daar op de markt een kraam opgebouw en veel reclame gemaakt voor ons bedrijf. De markt begon om 10 uur 's morgens en we hebben veel belangstelling. De cavia's hadden de meeste bekijk en ook de uitgeblazen eieren werden ook bekeken. Er zijn veel folders door de mensen mee genomen dus nu maar hopen dat er veel gezellige feestjes worden geboekt. De markt duurde tot 9 uur en om half 10 waren we moe maar voldaan thuis gekomen.

 

20 augustus 2013.

 

paddestoelen familiefeest

 

Je kunt al merken dat we verder in het jaar komen. De herfst begint al voorzichtig om het hoekje te loeren. Gelukkig hebben nog mooi weer en dagelijks nog veel zonneschijn. maar de eerste tekenen van de herfst zijn al te zien. Je ziet hier en daar al afgevallen blad wat al verkleurd is. De bessen zijn helemaal al vuurrood. De moestuinen worden al leeg gehaald. En ook de eerste paddestoelen hebben we al gezien. Ze zijn prachtig om te zien. We zullen maar hopen op een hele mooie herfst.

 

paddestoelen kinderfeestje

 

17 augustus 2013.

 

vakantie familiefeest

 

We zijn een paar dagen op vakantie geweest in Overijssel in Salland. Daar hebben we heerlijk genoten van een paar dagen rust. We hebben de Sallandse Heuvelrug beklommen en heerlijk gewandeld. Wat museums bekeken een ambachtenmarkt bezocht en genoten van onze vrije dagen. nu zijn we weer helemaal uitgerust en kunnen er weer tegenaan.  We hopen dat u/jullie ook een fijne vakantie heeft gehad en wie weet zien we elkaar binnenkort bij ons op de boerderij.

 

10 augustus 2013.

 

maaien kinderfeestje

 

Regelmatig moet het gras op het speelveld gemaaid worden. Negen van de tien keer wordt dit door onze zoon gedaan die daar erg goed in bedreven is. Soms door één van ons wat toch no een hele klus blijkt te zijn. Maar als het gras weer gemaaid is ligt het veld er weer prachtig bij. Dan kunnen de bezoekers er weer volop gebruik van maken. En is het spelen op het veld erg leuk om te doen. Deze klus moet soms wel twee keer per week gedaan worden maar je hebt wel eer van je werk. Het veld ziet er weer uit als een plaatje.

 

1 augustus 2013.

 

pauwen familiefeest

 

Het gaat goed met de jonge pauwtjes. Ze komen regelmatig op bezoek en vooral de jonge pauwen zijn zeer mak. Als we buiten zitten komen ze zeker kijken of we niet wat te eten hebben. Zelfs de kleinste durven dat uit je hand te komen halen. Ze zijn erg levendig en als je de deur van het huis open laat staan lopen ze zo naar binnen. Het is wel gezellig als de pauwen je komen opzoeken als je buiten zit.

 

pauwen familiefeest

 

22 juli 2013.

 

eend kinderfeestje

 

Eenden zijn best slimme dieren. Bij ons lopen verschillende makke eenden rond en die zijn best slim. Als de emmer met geitenbrokjes onbeheerd staat zie je de eend langzaam rondjes richting de emmer waggelen. Steeds kijk ze rond om te kijken of de omgeving veilig is. Dan spring ze op de rond van de emmer en vind netjes haar evenwicht.

 

alt

 

Na even te hebben rond gekeken te hebben duik ze de emmer in. En geniet van de heerlijke brokjes. Zo eet ze lekker haar buikje vol met de brokjes.

 

eend vakantieuitje

 

En als ze genoeg heeft komt ze langzaam overeind en kijk verheerlijk rond. Als ze genoeg op heeft waggeld ze weer richting de sloot.

 

16 juli 2013.

 

schilderij kinderfeestje

 

Tijdje geleden heb ik een workshop schilderen gevolgd. Daar heb ik een aantal handig tips geleerd van hoe en wat je moet doen om een schilderij te maken. Dat was zo erg leuk dat ik thuis ook aan de slag ben gegaan. Ik wilde leuke schilderijen maken voor de kraam als we op markten staan. Dus verf en kwasten opgezocht en een doek gepakt. Heerlijk aan de slag gegaan met dit resultaat. En al zeg ik het zelf het lijkt best wel goed. Dus deze zijn alvast klaar voor de volgende markt. We staan dan op de jaarmarkt van Noordeloos op zaterdag 3 augustus. Dus al je ze in echt wilt zien, dan moet je zeker komen kijken.

 

schilderij familiefeest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 juli 2013.

 

geitjes kinderfeestje

 

Van de week hebben we een echte geboortegolf gehad. In 10 dagen tijd zijn er jonge cavia's, lampreitjes, geitjes en een tweeling kalf geboren. Op de boerderij is er altijd van alles te beleven. Of er zijn jonge dieren te bewonderen, te voeren en te aaien, of er zijn leuke spellen te doen. Ook kun je heerlijk genieten van het mooie terras waar je heerlijk kunt zitten en het prachtige uitzicht kan bewonderen. En vanavond hebben we hooibouw. Vanaf 6 uur komen ze met de hooipers kleine hooipakken maken en daarna gaan ze de pakken opsteken en de wagen volladen. Wie dit wilt zien kan langs komen om te kijken of om zelf mee te doen.

 

5 juli 2013.

 

pauwtjes kinderfeestje

 

Vandaag 5 juli op mijn verjaardag zijn de jonge pauwen geboren. Alle vijf de eieren zijn uitgekomen. Het gaat goed met de jonge pauwtjes en ze tippelen als lustig achter moeder pauw aan. Nu hopen dat het slechte weer nog een poosje weg blijf zodat ze goed kunnen groeien.

 

28 juni 2013.

 

juffenfeest schoolreisje

 

Van de week hadden we op de boerderij een heel gezellige Juffenfeest. De juffen van groep 3 en 5 hielden hun verjaardag op de boerderij. Het was een hele gzellige dolle boel met de kinderen en de juffen. We hebben gezongen voor de juffen, drinken met wat lekkers op. Er waren kadootjes voor de juffen en we hebben ons prima vermaakt op de boerderij. Groep 3 ging eerst de boerderij verkennen, dieren aaien en voeren en spelletjes doen en Groep 5 ging eerst vissen met schepnetten.

 

juffenfeest schoolreisje

 

Dan is er voor elk kind een schepnet en gaan we vissen in de boerensloot. We vangen daar van alles zoals een kokerjuffer, een pikzwarte spinnende waterkever, een staafwants, visjes enz. te veel om alle op te noemen maar we hadden wel 17 soorten waterdiertjes. Halverwege de morgen ging groep 3 verder met vissen en groep 5 ging verder met de spelletjes zoals koe melken, skelteren, touw trekken, knotshockey, vlegel hangen en nog veel meer. Wil je ook eens zo'n leuk feest, bel dan om een afspraak te maken.

 

juffenfeest schoolfeest

 

Je hoef niet persé juf of meester te zijn om zo'n leuk feest te geven. Je kunt hier ook komen met bv. de familie, opa of oma, vrienden, of een kinderfeestje. Je kunt ook gewoon gezellig komen met je buren of misschien weet je wel andere mensen met wie je wilt komen. Kijk maar eens op onze website verder rond en bel of mail om een afspraak te maken. En we hebben veel leuke dingen te doen op de boerderij.

 

26 juni 2013.

 

pauw familiefeest

 

Op ons terrein zit een pauw te broeden op vijf eieren. Een beetje verstopt tussen de bosschage waar ze regelmatig bezoek krijgt van de andere pauwen. We storen haar zo min mogelijk en vertellen het niet aan de kinderen. Waarom niet, dan gaat iedereen kijken en wil ook de eieren zien en dan wordt het nest verlaten. De eieren koelen dan te veel af en komen dan niet uit en dat willen we niet. We moeten nog een poosje geduld hebben en da komen ze vast en zeker uit. Als de kuikens geboren zijn laten we dat zeker weten.

 

pauweneieren kinderfeestje

 

20 juni 2013

 

grutto's familiefeest

 

Het laaste gruttonest wat we hebben gevonden is uitgekomen met jonge grutto's. Het ziet er schattig en donsig uit en na 1 of 2 dagen gaan de jonge grutto's lopen door de wei om vliegjes te vangen. Vader en Moeder grutto blijven in de buurt om ze te beschermen tegen roofdieren die ze dan proberen te verjagen met veel herrie en snelle vlugduiken. De jonge grutto's kruipen dan weg. Ze worden niet gevoed door hun ouders maar zijn gelijk zelfstandig en gaan vol goede moed het leven tegemoet. We hopen dat ze groot mogen worden en dat we ze terug zien op de Plas-Dras.

 

17 juni 2013

 

gruttonest kinderfeestje

 

Een prachtig gruttonest met eieren die op het punt staan om open te breken. In het ene ei zit al een klein gaatje en twee eieren zitten al barstjes. Dit nest is tijdens het maiien gevonden en gespaard door er ruim om heen te maaien. Zo hebben deze grutto's ook een kans gekregen om groot te worden en zich later te kunnen voort te planten. De grutto is een beschermde vogel waar de vogelstand van terug loopt. Dus moet je daar alles aan doen om deze vogels te sparen. Hieronder zie je een foto grutto's op de Plas-Dras staan.

 

grutto's kinderfeestje

 

13 juni 2013.

 

laars gooien familiefeest

 

Op de boerderij hebben wij een heel leuk spel. Namelijk het spel laars gooien. Het is de bedoeling dat je een laars over je hoofd zo ver mogelijk weggooit en zo veel mogelijk meters maakt. Je begrijpt dat er dan zeker een competitie strijd ontwikkeld. Wie komt het verst. We meten met een hele lange centimeter en dat gaat dus echt op de milimeter af. Vaak wordt er verschillende keren gegooit want iedereen wil toch graag winnen. Maar soms heb je ook een ander resultaat en dan gebeurt er dit. Ja dat kan ook gebeuren en dan mag je vissen.

 

10 juni 2013.

 

gans schoolreisje

 

De jonge ganzen die een paar weken geleden zijn geboren, ontspannen nog wel eens uit de vijver. Dus even gevangen om te kijken of ze het wel goed deden. En inderdaad ze doen het heel goed. Groeien goed en zijn goed gezond. Alleen vinden ze het niet erg leuk om opgepakt te worden. Ze proberen naar je te happen met hun snavel en gaan verschikkelijk te keer. Op de achtgrond zie je de ouders Gans ook uit volle borst roepen.

 

gans familiefeest

 

En toen we de jonge gans los lieten wist hij of zij niet hoe snel ze terug moest lopen. Nauw ja terug lopen het is meer waggelen. En na enige tijd keerde de rust weer terug.

 

6 juni 2013.

 

vervoer kinderfeestje

 

De meeste bezoekers komen met de auto naar de boerderij. Er komen ook regelmatig bussen met bezoekers. We hebben daar wel eens drie tegelijk van op het pad gehad. Met de fiets is ook al vaak voor gekomen. Met Timmerdorp staan er dan wel meer dan 100 op het pad. Maar soms heb je bijzonder vervoer. Zo hebben we al een verlengde Hummer gezien, paard met wagen, een discobus en nu een oldtimer tractor met een wagen er achter. Toch maar even een foto gemaakt. De mensen vonden het leuk om er even voor te gaan staan. Zo zie je maar weer hoe je komt maakt niet uit als het maar gezellig is. En dat de dag gezeelig was, dat is zeker.

 

29 mei 2013.

 

cavia kinderfeestje

 

Onze cavia's kennen ons heel goed en vooral als je met een schaaltje of bordje met eten te voorschijn komt. Alle rauwe groenteen appelschillen gaan naar de cavia's. Ze eten uit de hand en vechten er zelf om wie het lekkerste hapje mag hebben. Zelf de kleinste cavia's eten gewoon mee. Vooral als je met een bord met van allerlei lekkers komt zoals slablaadjes, komkommer, appelschillen en oud brood, gaan ze netjes om het bord ziiten en eten lekker het bordje leeg.

 

familiefeest cavia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 mei 2013.

 

alt

 

Gisteravond zijn er drie jonge cavia's geboren. Moeder cavia is een langharige cavia, soms noemen wij ze net een zwabber zoveel haar heeft ze. Nu heeft ze drie kinderen gekregen en echt ze zijn alle drie anders. Ze lijken echt niet op elkaar. Een hele witte, een bruin met wit en roodbruin met wit. Alledrie een ragebol. Over vier weken mogen ze weg. Dus wie belangstelling heeft mag bellen of mailen.

 

21 mei 2013.

 

kinderfeestje

 

Ook als het regent kun je gerust je kinderfeestje bij ons op de boerderij houden. We hebben verschillende programma's die geheel of bijna geheel binnen zijn. Regen is dus bij ons geen probleem en wij zijn dan het zonnetje zodat het toch heel gezellig wordt. We hebben ook heel veel spelletjes op de boerderij zodat een dag hier spelen eigenlijk nog te kort is. De meisjes op de foto zijn met een fotopuzzeltocht bezig. Ze hebben verschillende opdrachten. Ze zoeken aan de hand van foto's letters, ze krijgen verschillende vragen onderweg en ddar krijgen ze letters voor en die vormen samen een spreeekwoord. Tussendoor doen ze spelletjes waar ze punten mee kunnen verdienen. Op de foto hierboven doen ze het Sikkenpittenspel.

 

kinderfeestje

 

En op deze foto zijn ze druk bezig met het Haren en Verenspel. Van wie zijn al die haren en veren. Aan de hand van plaatjes moet je de goede antwoorden opzoeken. Je kan natuurlijk ook goed naar de dieren kijken.

 

kinderfeestje

 

Van dit spel krijg je spierballen. Wie het langste aan de vlegel kan hangen. Dan tellen we de seconden en die schrijven we op in het boekje. Op het eind hebben een groep die winnaar is.

 

20 mei 2013.

 

zwemles gansjes familiefeest

 

De gansjes hebben hun eerste zwemlessen alweer achter de rug. Dat kunnen ze gelijk zodra ze het water in zijn. Ook zijn ze al gegroeid en wat groter geworden. Wel worden nog goed door vader en moeder gans beschermd en in de gaten gehouden en kom je te dicht in de buurt dan maken ze gelijk al veel herrie. Zelfs de jonge beginnen al te piepen als je te dicht in de buurt komt. We zullen maar zeggen jong geleerd, is oud gedaan.

 

zwemles kinderfesstje

 

17 mei 2013.

 

jonge gansjes kinderfeestje

 

De jonge gansjes zijn geboren. We noemen ze Hans en Grietje.Ze hebben hun eerste zwemles al achter de rug en waggelen nu vrolijk achter hun moeder aan. We hadden één probleem. Toe naar hun zwemles weer de vijver uit wilde lukte dat niet. De rand van de vijver is te hoog voor ze. Dus daar moesten we een oplossing voor bedenken. Een stuk vloerbedekking bracht uitkomst. De ene helf ligt op de wal en ligt met een flap in de vijver. En doordat de vloerbedekking stroef is kunnen ze er nu makkelijk uitkomen. Waar een stuk vloerbedekking al niet goed voor is.

 

13 mei 2013.

 

gans familiefeest

 

Bij de ganzen en eendenvijver staat een krakkemikkig huisje. En dat huisje is bezet door een vrouwtjes gans. Ze heeft er haar nest in gebouw en eieren in gelegd. Daar is ze ijveriger op gaan broeden. Dus als het goed komt, hebben we binnenkort jonge gansjes.

 

alt

 

Nu is het niet makkelijk om daar van moeder gans een foto te maken. Vader gans en de andere ganzen bewkwn haar erg goed. Ze maken een herrie van je geweldste. En als ze de kans krijgen en je komt te dichtbij willen ze je ook nog weleens pikken. Niet zachtjes en echt hard. Dan is het echt oppassen geblazen. Gelukkig zit er een goed hek om de vijver zodat ze niet te dichtbij kunnen komen. En wij natuurlijk niet te dicht bij het nest.

 

alt

 

Zelfs als ze in het water zwemmen houden ze je nauwlettend in de gaten. En blijven ze herrie maken om je af te schrikken. Nu is het nog even afwachten wanneer de jonge gansjes worden geboren.

 

6 mei 2013.

 

filmpje boerderij kinderfeestje

 

Sinds vandaag hebben we een nieuwe rubriek op de website. Namelijk FILMPJES. We hebben vandaag geleerd hoe we moeten filmen, bewerken en de film op de website te plaatsen. Je moet wel even goed oefenen. Het is nog niet helemaal je van het, maar toch wel goed ons best er op gedaan. En al moet het zelf zeggen nog niet eens zo slecht gelukt. Het ziet er best wel leuk uit.U moet zeker naar het filmpje kijken want je krijgt een leuke indruk van ons bedrijf. En nu ik de smaak te pakken heb ga ik zeker meer filmen en zie je zeker nog eens een filmpje op de website.

 

3 mei 2013.

 

koeien familiefeest

 

Gisterenmorgen om 7 uur zijn de koeien voor het eerst weer na buiten gegaan na een lange winter op stal. En dan hebben zijn echt de lente in hun bol. Het liefs willen ze zo vlug mogelijk naar buiten allemaal en duwen ze bijna de muur uit de stal. Met veel passen en meten en wringen kun je net met z'n tweeën door de deur.

 

koeien vrijgezellenfeest

 

Dan in optocht naar de wei met rennen, dansen, springen en gekke boksprongen maken. Wie het eerste in de wei is. Loeien hoort er natuurlijk ook bij en veel plezier onderweg maken.

 

koeien ope en oma

 

In de wei eerst nog een stukje hard lopen en je eigen uitleven en dan langzamerhand worden ze rustiger. De wei wordt een paar keer heen en weer door gelopen en dan gaande weg een hap gras eten. Na een half uur is de rust weer gekeerd en worden de koeien weer logge dieren die rustig lopen te grazen. De lente is voor hen begonnen.

 

1 mei 2013.

 

alt

 

Van morgen zijn de geitjes met dit mooie en zonnige weer naar buiten gegaan. Dat geiten eigenwijs zijn dat wisten we al. Ze rennen gauw mee naar buiten maar de jonge die nog nooit buiten zjn geweest vertikken dat. De oude geiten rennen dan weer snel terug en weer na buiten. Maar dan nog niet allemaal.

 

alt

 

Dan gauw het hek open en door na het gras. Maar dan missen ze toch hun jongen en beginnen ze mekkeren. Maar het gras blijft ook aantrekkelijk.

 

schoolreisje

 

De kleinste wordt ondertussen na buiten gedragen en erbij gezet. Die kan op zoek naar zijn moeder.Dat gaat ook gepaard met een hoop geluid tot ze elkaar hebben gevonden.

 

familiefeest

 

Dan gauw een paar happen gras eten en dan een vreugde dansje maken met gekke bokkensprongen van plezier. Zo de geitjes zijn weer buiten. Wil je er mee van genieten, maak dan eens een afspraak om te komen kijken.

 

1 mei 2013.

 

kinderfeestje schoolreisje

 

Gisteren hebben we de hele dag op de koninginnedag in Leerdam gestaan. We waren er even voor 8 uur en hebben snel de kraam opgebouwd. Een kraam waar veel te bekijken is aan foto's, een boerderij en andere spulletjes. Er is heel weinig te koop, je kunt er alleen maar grabbelen in de geabbelton. Maar het is er wel heel gezellig. Zo gezellig dat er gaande er een opstopping plaats vond in de Kerkstraat. De mensen konden soms niet meer voor of achteruit. De oooh's en aaah's waren niet van de lucht. Hoe kwam dat? Ja als je een hok met een Franse Hangoor konijn en vijf jonge koijnen van drie weken oud meeneemt en als verrassing twee cavia's met zes jonkies van twee dagen mee neemt is dat niet zo verwonderlijk. Dan krijg je filevorming voor de kraam en wil iedereen wel even kijken. Maar het was een hele gezellig en drukke dag waar ook wij van genoten hebben.

 

29 april 2013.

 

kado kinderfeestje schoolreisje

 

Dinsdag 30 april staan wij met een kraam op de koninginnedag in Leerdam. Dat is een hele gezellige markt met veel leuke kraampjes. Wij staan daar om te vertellen over onze boerderij en we nemen ook dieren mee. Een Franse hangoor konijn met jonge lampreitjes en als het allemaal lukt willen we ook cavia's meenemen met jongje biggetjes die zondag zijn geboren. Ook hebben wij twee leuke grabbeltonnen met heel veel leuke kadootjes er in. En die zijn we nu druk aan het inpakken. Het is zeker de moeite waard om in Leerdam bij ons een bezoekje aan de kraam te brengen. Tot morgen in Leerdam.

 

kado familiefeestje uitje

 

25 april 2013.

 

bezoekers schoolreisje

 

Gisteren hebben we de 75.000ste bezoeker gehad. Er was die dag een school uit Tricht met een heel fijne natuurdag die op bezoek was op de boerderij. Er waren 51 kinderen en 13 begeleiding aanwezig. Om nu één kind eruit te halen vonden we niet zo eerlijk tegenover de rest dus hebben we een leuke oplossing bedacht. We hebben een heel leuk bordspel aan de school geschonken zodat de kinderen het met elkaar kunnen spelen. En om het feest helemaal compleet te maken hebben alle kinderen en volwassenen een lekker ijsje gekregen. Zo hebben we deze mijlpaal gevierd en aandacht gegeven.

 

20 april 2013.

 

bord kinderfeestje

 

Van nul tot vijfenzeventigduizend bezoekers. We zijn nu 15 jaar bezig met het ontvangen van bezoekers op de boerderij en de aankomende week hebben een heugelijk feit te vieren. We houden al jaren bij hoeveel bezoekers er bij ons op de boerderij zijn geweest. Aankomende week ontvangen wij de vijfenzeventigduizendste bezoeker.En dat is iets waar je best een beetje trots op mag zijn. Dit lukt zeker niet als je niet heel goed je best doet om het mensen zo goed mogelijk naar hun zin te maken. Dus hebben we van de week een feestje te vieren. En wie weet wie het feestje mag meevieren. Dat is nog een verrassing. Als het feest achter de rug is krijg u/je er weer een verslagje van te lezen.

 

17 april 2013.

 

kievietnest familiefeest

 

Het eerste kievietsnest van dit seizoen is weer gevonden bij ons op het land. Vier prachtige gespikkelde eieren liggen in het nest klaar om uitgebroed te worden. We beschermen al jaren de weidevogels op ons land en doen er van alles aan om een zo goed mogelijk leefgebied te creeëren voor de vogels. In februari zorgen we dat er een mooie Plas-Dras is voor de weidevogels, we doen aan uitgestelde maaidatum, we doen aan mozaiëk maaien en beschermen de nesten. Het resultaat is dat de Plas-Dras goed wordt bezocht en dat we nesten in het land vinden. Nu hopen dat moeder kieviet de eieren krijgt uitgebroedt dan zijn wij blij.

 

15 april 2013.

 

de pauw familiefeest

 

De pauwen hebben de lente in hun bol. Ze staan te pronken voor de vrouwtjes om ze te versieren. En dat doen ze op de bekende manier door hun staart in een prrachtige waaier uit te spreiden. Als een mannetjespauw 1,5 jaar is gaan zijn staartveren groeien en die staart wordt elk jaar langer. De pauw met de mooiste veren krijg de meeste aandacht van de vrouwtjes. Nu hebben we 2 grote mannetjes pauwen lopen en 3 jonge pauwen. De twee oudste hebben soms al een beetje ruzie om de vrouwen. Trouwens er mogen nog drie pauwen weg dus wie belangstelling heeft mag altijd bellen.

 

11 april 2013.

 

luchtfoto kinderfeestje

 

Van de week zijn ze langs de deur geweest met mooie winterse luchtfoto's. En van ons bedrijf is er ook één gemaakt. Alles staat er op ook onze nieuwe bezoekersruimte Het Praathuis met het mooie grote terras waar veel gezellige feesten worden gehouden. Er ligt een heel dun laagje sneeuw en de foto is gemaakt in februari. Wil je ook eens een keer een gezellig feestje houden zoals een kinderfeestje, familiefeest opa en oma verjaardag, personeelsuitje, vrijgezellenfeest, een zoveel jarige bruiloft of een ander soort feest neem gerust dan eens contact met ons op dan kunnen we ens kijken wat leuk is om te doen op onze boerderij.

 

9 april 2013.

 

tv opname familiefeest

 

Gisteren hebben ze tv-opnames gemaakt voor Schooltv bij ons op de boerderij. Ze hebben opnames gemaakt over rivierkreeften die ook leven in de boerensloot. Onze buurman heeft hier voor gezorgd. Ze zijn de hele morgen en stukje van de middag bezig geweest. Nu nog afwachten hoe de uitzending wordt. Onze buurman zou laten weten waar deze plaats vinden.

 

tv opname kinderfeestje

 

6 april 2013.

 

lammetje kinderfeestje

 

Van de week is het eerste lammetje geboren. Bij onze qoussant schaaapjes is het eerste lammetje geboren. Omdat het mini schaapjes zijn is het lammetje ook een klein beestje. Het is een mannetje die later prachtige krulhoorns krijgt. Daar voel je op zijn kopje nu al het begin van. Nu alleen nog een leuke naam vezinnen. Wie weet er één.

 

2 april 2013.

 

grutto's kinderfeestje

 

Rondom en in de Plas-Dras lopen elke dag wel 40 tot 60 grutto's rond. Ze zoeken daar eten om aan te sterke na hun lange vliegtocht uit Afrika. Nu is het te hopen dat de temperatuur gaat stijgen en het echt lente gaat worden zodat de vogels kunnen gaan nestelen. Zodat de weidevogels zich kunnen uitbreiden waar ze nu in hun voortbestaan worden bedreigd. De foto is gemaakt door Astrid Kant.Vanaf de gluurmuur is de Plas-Dras goed te overzien en kun je de vogels op je gemak eens bekijken.

 

22 maart 2013.

 

pauwen familiefeest

 

We hebben al 10 pauwen en dat worden te veel. Daarom worden er 3 mannetjes en 2 vrouwtjes verkocht. Ze zijn vorig jaar geboren en nu volwassenen. Vanaf september gaat bij d mannetjes de staart groeien en die wordt elk jaar langer. Ze zijn er erg mooie en goed gezond. We vragen voor een vrouwtjes pauw € 25,00 en voor een mannetje € 35,00 per stuk. Heeft u belangstelling bel dan naar 0345-619887 of mail naar  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

pauwen kinderfeestje

 

19 maart 2013.

 

geitjes familiefeest

 

Afgelopen zondag zijn er weer twee  jonge geitjes geboren.Je kunt zien dat de lente nu echt is los gebarsten. Al die jonge dieren op de boerderij. Ook de knopen van de bomen en de struiken zijn dik opgezwollen en staan op het punt om open te barsten of het is al gebeurd. De jonge geitjes zijn twee vrouwtjes. Alleen moeten ze nog mooie namen krijgen. Wie wat weet mag mailen naar  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

geitjes kinderfeestje

 

 

 

 

 

13 maart 2013.

 

golfspel familiefeest

 

Van de week zijn we druk bezig geweest met het schilderen van een nieuw spel. We zijn een golfspel aan het maken en dit worden de poortjes waar de bal doorheen moet. We maken eerst zes poortjes die aan beide kanten moeten worden geschilderd. We waren er al eerder mee bezig maar het is best een grote klus. Nu zijn er weer twee helemaal klaar en aan de rest zijn we nog bezig. Het is ook leuk om het te doen. Alleen aflakken lukt nog niet dan moet eerst de temperatuur buiten omhoog. Dan kunnen we ze eerst een laagje geven met de spuitbus, en daar is het te koud voor. Dit doen we om er voor te zorgen dat de kleuren niet door elkaar lopen. Je ziet dat de verf nog niet helemaal droog was op de foto.

 

golfspel kinderfeestje

 

11 maart 2013

 

kinderfeestje

 

Wij zijn al een week water aan het pompen om de Plas-Dras onder water te zetten. Dit is een grote plas water op het weiland van 5 tot 10 cm diep voor de weidevogels. Dan wordt de grond zachter en kunnen de weidevogels makkelijker wormen vangen om weer aan te sterken van hun lange vliegreis uit Afrika. Dit is nodig voor het broedseizoen weer begint.

 

kinderfeestje

 

Gelukkig zijn we op tijd begonnen want we hebben de eerste zes grutto's al op de waterplas gezien. Vanaf de weg kun je de vogels zien met een goede verrekijker. Bij ons op het bedrijf hebben we een gluurmuur staan. Vanaf daar kun je ze nog beter bewonderen. Nu alleen nog zorgen dat er voldoende water op blijft staan dan kunnen er nog meer komen. we hebben wel eens 150-160 grutto's tegelijk gehad op de plas-dras.

 

plas kinderfeestje

 

6 maart 2013

 

versnipperen familiefeest

 

Vandaag is het hout wat van de winter van de knotwilgen hebben gezaagd versnipperd. De versnipperaar is gehuurd bij Loonbedrijf de With, hier uit de straat. Op gehaald met de trekker. Vanmiddag was het lekker weer en na tweeenhalf uur was alles al weer klaar. Zo is alles netjes opgeruimd.

 

versnipperen kinderfeestje

 

5 maart 2013.

 

alt

 

Het is elke dag weer een hele klus om de kalfjes melk te geven. Ze krijgen elke dag twee keer melken en vandaag is er weer een kalfje geboren. We hebben nu 18 kalfjes in de schuur lopen/liggen/staan, en ze moeten allemaal melk krijgen. Je mag er geen één vergeten want dan worden ze ziek en dat willen we niet. Als je de schuur in komt met de melk staan ze te wachten en te dringen om het eerste aan de beurt te zijn.

 

kalf kinderfeestje

 

Op de foto hierboven zie je de tweeling drinken. Ze zijn heel goed gegroeid en drinken gulzig hun melk op. En ze komen allemaal aan de beurt.

 

alt

 

En al die 18 kalfjes drinken met elkaar elke dag een kleine 100 liter melk op. Dat is een hele plons melk. Maar al ze er maar goed van groeien is dat niet erg en dat doen de kalfjes. Ze zijn allemaal goed gezond.

 

3 maart 2013.

 

pony kinderfeestje

 

Marron het laatste ponyveulen is vandaag ook verkocht. Hij is naar Brabant vertrokken om daar verder te leven. Daar heeft hij een goed tehuis gevonden. Gelukkig is dat ook goed gelukt.

 

28 februari 2013

 

konijnenhok kinderfeestje

 

Het nieuwe konijnenhok staat op zijn plaats. De oude hokken zijn weggehaald en opgeruimd en nu hebben we 10 prachtige hokken voor de konijnen. Ze hebben een echt luxe onderkomen gekregen. En we mogen de complimenten aan onze zoon geven die dit zo netjes voor elkaar heeft gemaakt. De hokken heeft hij zelf gemaakt en ook nog alles geschilderd. Zo is er weer veel opgeknapt voor het nieuwe seizoen. Het weer wordt weer beter en het zonnetje zien we weer lekker schijnen. Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de boerderij. Met een leuk feest of gewoon met je gezin, familie of een excursie met school. Deze tijd zijn er juist veel jonge dieren geboren en er komen er nog steeds elke week/maand bij. Maak een afspraak en komt genieten op de boerderij.

 

25 februari 2013

 

veulen kinderfeestje

 

Afgelopen zaterdag is Bé junior verhuist. Er zijn hier mensen geweest die een mannetjes veulen zochten en Bé junior wel heel mooi vonden. Dus zaterdag is hij vertrokken met de veetrailer achter de auto naar zijn nieuwe huis. Daar heeft hij ook gelijk een nieuw maatje. Fijn dat we een goed tehuis voor hem hebben gevonden.

 

23 februari 2013

 

alt

 

Vannacht heeft het behoorlijk gevroren. We zijn bezig om de Plas-Dras klaar te maken voor de weidevogels zodat ze gelijk kunnen komen eten als ze terug komen van hun trektocht uit Afrika. Plas-Dras is een laagje water op een stuk weiland zetten van ongeveer 5 tot 10 cm water. Dan wordt de grond lekker zacht en kunnen weidevogels makkelijk de wormen pakken om te eten. Maar als het vriest zoals vannacht dan bevriest het water wat je op het land spuit en krijg je mooie en bijzondere foto's.

 

alt

 

Als je goed kijkt op de bovenste foto's zie je ook de waterstraal. Het water vriest dan in druppels op en krijg je ronde vormen. En vannacht heeft het behoorlijk gevroren, zelfs zoveel dat de ganzen op het ijs liepen.

 

vorst kinderfeest

 

21 februari 2013.

 

stro kinderfeestje

 

Gisteren aan het eind van de middag hebben de mannen een vrachtje stro gehaald. Het stro wordt gebruikt om de dieren een schoon hok of ligbed te geven. Er gaan elk jaar verschillende pakken stro doorheen en boven op de vracht ligt in plastic verpakt gehakseld stro. Dit wordt gebruikt voor de koeien om een droog ligbed te houden. Er zijn ook dieren die het op 1 hoop schuiven en er dan lekker onderkruipen. Met wat manoeveren wordt de vracht met de tractor binnengereden. Toch best wel knap om dit te doen, het past precies.

 

stro familiefeest

 

18 februari 2013.

 

tweeling familiefeest

 

Gisteren is rond de klok van 10 uur een tweeling geboren. Het zijn twee kalfjes van het vrouwelijke geslacht. Twee kleine mini kalfjes. Normaal weegt een kalfje als hij of zij net geboren is rond de veertig - vijfenveertig kilo. Omdat wij nieuwsgierig waren hoe zwaar deze kalfjes waren hebben we ze gewogen. Het kalfje dat hierboven op de foto staat weegt 20.2 kilo.

 

alt

 

En dit kalfje is zelf nog iets lichter en weegt 20.0 kilo. Nu krijgen ze vier keer per dag de fles om goed te kunnen groeien. Verder gaat het gelukkig goed met de kalfjes en lopen ze al door het hok heen.

 

alt

 

Erg stil kunnen ze niet staan. Daarom zijn ze wat moeilijk op de foto te zetten. Maar beter zo als dat het allemaal problemen geeft. Volgens de berekening zijn ze ongeveer 10 dagen te vroeg geboren.

 

tweeling kinderfeest

 

Zo kun je pas echt het verschil zien tussen een gewoon kalf en de kleine tweeling. Ze zijn wel lief om te zien. En terwijl ik dit stukje op de site zet komt Boer Jan binnen met het bericht dat er alweer een kalfje is geboren. Ook een vrouwtje. Het voorjaar is nu echt los gebarsten op de boerderij. Wil je het voorjaar mee beleven maak dan eens een afspraak en komt eens kijken. Ook een leuk feestje behoort hier tot de mogelijkheden.

 

13 februari 2013.

 

kalfje kinderfeestje

 

Volgens de kalender is het winter en als je buiten kijkt zie je ook winterse weerverschijnselen. Maar bij ons in de stallen is het al voorjaar. Een aantal weken geleden zijn er al jonge geitjes geboren, vorige week jonge cavia's. Maar vannacht is het eerste kalfje van dit jaar geboren. Het is geen rood kalf en ook geen zwart kalf maar een grijze. Dat krijg je als de stier van de buurman bij je koeien op bezoek komt. De buurman heeft vleesvee in andere kleuren en dan krijg je een vreemdkleurig beestje een muiskleurig. Maar het jonge stiertje is wel mooi van kleur en goed gezond.

 

kalfje kinderfeestje

 

11 februari 2013.

 

pauwen kinderfeestje

 

Wij hebben regelmatig stagelopers op de boerderij. Deze lopen een snuffelstage van school en helpen mee op de boerderij met kleine klusjes. De dieren voeren is daar een onderdeel van. Zoals hier op de foto's de pauwen voeren. We hebben nu twee stagelopers bij ons op de boerderij. De ene komt vrijdagmiddag en de andere zaterdagmorgen. Naast het voeren van de dieren helpen ze ook wel eens mee met de hokken schoonmaken, stukje vegen en gaan ze wel eens mee om voer te halen voor de dieren. Zo vliegen de uren om.

 

pauwen kinderfeestje

 

8 febuari 2013

 

konijnenhok kinderfeestje

 

Er wordt stevig doorgewerkt aan de konijnenhokken. Het hok met de zes konijnenhokken wordt al helemaal in de verf gezet en ook het hok met de vier konijnenhokken staat al in elkaar. Het ziet er mooi uit en het zijn stevige hokken. Onze zoon heeft eer van zijn werk. Nu nog het schilderswerk afmaken en de ruifjes voor de hokken en dan kan alles op zijn plaats worden gezet. Dat zal nog een zware klus zijn. Het grote hok weegt wel meer dan 120 kilo en dat til je niet zomaar op. Als alles klaar is hebben de konijnen een schitterd nieuw onderkomen.

 

2 februari 2013.

 

alt

 

Het hout voor het nieuwe konijnenhok, wordt al verwerkt. De eerste zes hokken zijn al klaar en worden geschilderd. Het zijn mooie grote hokken. Het is de bedoeling dat er ook nog een konijnenhok van vier hokken bij komt die wat kleiner worden. Dan kunnen hier de mannetjeskonijnen in.

 

alt

 

Er komen mooie ruiven in met stevig gaas. Zo kunnen de konijnen dat niet met hun scherpe tanden kapot bijten. En de hokken worden in frisse kleuren geschilderd. De binnenkant wordt wit geschilderd en de buitenkant in boerengroen. Dan ziet het er weer netjes uit.

 

konijnenhok kinderfeestje

 

29 januari 2013.

 

Bé junior kinderfeestje

 

Bé junior een hengstveulen geboren op 22 juli 2012.

 

Bé junior kinderfeestje

 

Onze beide hengstveulens moeten weg. We hebben te weinig ruimte in de stal. De pony's veulens zijn allebei gechip en hebben een paspoort op hun naam staan. Ze zijn gratis af te halen en wie zin heeft in een mooi en gezond veulen kan met ons contact opnemen. Bel ons maar op telefoonnummer 0345-619887 of mail naar  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

alt

 

Marron een hengstveulen geboren op 27 juli 2012.

 

Marron kinderfeestje

 

23 januari 2013.

 

kuilgras kinderfeestje

 

Elke dag moeten de dieren worden gevoerd. Zeker wel twee keer per dag en de koeien krijgen nog meer. Dan worden er grote rollen kuilgras binnen gereden en die wegen wel tussen de 300 en de 400 kilo. Achter de trekker hebben we een apparaat waar we ze mee kunnen optillen en vervoeren. Daar zetten we ze mee in de stal. Dan haalt boer Jan met een scherp mes het plastic en het net eraf en kunnen de koeien eten. Er gaan elke vijf dagen negen van die grote rollen op. Daarom je moet ook zorgen dat je elke winter genoeg voer heb anders hebben de koeien geen genoeg eten.

 

22 januari 2013.

 

hout kinderfeestje

 

Er is nieuw hout gebracht om een konijnehok van te maken. Het oude konijnenhok is helemaal versleten, de gaten vallen erin. Dus wordt het hoog tijd voor een nieuw hok. Het hout voor het nieuwe hok is geleverd en van de donker bruine platen zijn de kopse kanten als geverfd met een lak. Nu moet het nog in elkaar gezet worden. Als het goed uit komt worden het 10 hokken voor de konijnen. Als het weerwat minder koud is kunnen we beginnen. Eerst de planken aan elkaar zetten en dan de boel netjes schilderen. Hou onze nieuwtjes maar in de gaten want als we verder zijn komen er vast weer foto's op te staan.

 

hout familiefeest

 

16 januari  2013.

 

morgenlicht kinderfeestje

 

Vanmorgen was het prachtig buiten. Het vroor ongeveer 13 graden, het was mistig en de zon kwam op. En dan krijg je zulke mooie plaatjes. Wat is de natuur prachtig. Gauw het fototoestel gepakt en er plaatjes van geschoten. Zo kunnen jullie/u er ook mee van genieten.

 

morgenlicht familiefeest

 

15 januari 2013.

 

geiten voeren kinderfeestje

 

Als je het een beetje eng vindt om de geiten te voeren, dan heeft boer Jan een hele goede oplossing om je over die drempel te helpen. Namelijk hele grote rode handschoenen. Zo weet je zeker dan ze niet kunnen bijten (wat ze helemaal niet doen) en likken ze met hun zijdezachte tongetjes de brokjes uit de handschoenen op. Zo kun je toch genieten van het geitjes voeren en hoef je helemaal niet meer bang te zijn. Trouwens de meeste mensen durven daarna ook gewoon uit de hand te voeren.

 

14 januari 2013

 

verstopt kinderfeestje

 

Dit is echt een raadselplaatje. Welke dieren zijn hier verstopt. Geeft ze een hoop stro en ze kruipen er heerlijk in weg. Je ziet nog maar een klein stukje van ze. Raad maar eens wie hier verstopt zitten. Vooral met het koude weer is het heerlijk om in een laag stro je eigen te verstoppen. Zo hou je het lekker warm. Weet je wie hier zich hebben verstopt dan mag je naar ons het antwoord mailen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en kijk ook eens op onze facebookpagina door op de knop (plaatje van een koe) te klikken naastwoord facebook.

 

12 januari 2013.

 

zagen familiefeest

 

Vandaag vriest het een beetje, dus perfect weer om de knotwilgen te zagen. Elk jaar worden er een aantal knotwilgen van hun takken ontdaan zodat er weer nieuw hout op kan groeien. Als je dit regelmatig doet wordt het hout op de knotwilg te zwaar en kan de boom uitelkaar scheuren en omvallen. Het is prachtig weer met een mooie blauwe lucht er boven en een heerlijk zonnetje. Onze zoon is druk in de weer met de kettingzaag. Helm met gehoorbescherming, speciale handschoenen en zaagbroek aanvoor de veiligheid en zagen maar. Daarna opruimen en de klus zit er dan weer op.

 

8 januari 2013.

 

alt

 

De konijntjes die twee weken geleden geboren zijn groeien heel goed. Het zijn Franse hangoor konijnen met een heel lief karakter. Het worden zeker grote konijnen maar dat is niet erg. Op de foto's kun je ze zien dat het goed doen. Over vier weken mogen ze van de moeder af en zijn ze te koop. Dit worden echte knuffelkonijnen die het fijn vinden om geaaid te worden en ook nog tegen een stootje kunnen. Door regelmatig te kijken op onze website bij de nieuwtjes blijf je goed bij over het reilen en zeilen van onze boerderij.

 

konijn kinderfeestje

 

5 januari 2013.

 

geitje kinderfeestje

 

De geboortegolf hield nog even aan want gisterenmorgen vroeg is er weer een geitje geboren. Het duurde even om een foto te maken want de batterijen waren leeg. Dus moesten we eerst naar de winkel voor batterijen. Maar goed het is gelukt om een foto te maken. we zullen maar niet vertellen hoeveel foto's er nodig waren voor we een goede hadden want geiten willen nu eenmaal niet erg stil staan. Deze keer is het een vrouwtje en nog een hele mooie ook. Wie een leuke naam weet mag mailen. We wachten af.

 

31 december 2012.

 

carbid schieten familiefeest

 

Wij wensen al onze bezoekers van onze boerderij en website, familie, vrienden en kennissen een heel goed uiteinde en een gelukkig, gezond en blij 2013. Ook hopen we jullie allemaal weer in 2013 weer op onze boerderij te ontmoeten. We houden jullie op deze nieuwtjessite graag weer op de hoogte van het reilen en zeilen van onze boerderij. Op de foto hierboven is onze zoon het oude jaar aan het uitluiden met het schieten van carbid. Deze foto is al eerder genomen. Het is altijd dan een gezellige boel op de boerderij, zoals altijd.

 

28 december 2012.

 

geitjes kinderfeestje

 

Gisteravond zijn er weer twee jonge geitjes geboren. Een tweeling, een beetje kleiner nog als de eerste maar dat is normaal. Ze zien er prachtig uit de ene met een witte bles op zijn koppie en de andere helemaal gevlekt. Het zijn weer twee jongentjes dus moeten we nog twee namen voor hen verzinnen. We zoeken nog leuke ideeën. Het is deze week echt een geboortegolf op de boerderij, maar wel heel gezellig met al dat jonge spul. Leuk om te knuffelen en te aaien.

 

27 december 2012.

 

geitje kinderfeestje

 

Tweede kerstdag is er geitje geboren. Een prachtig bruin geitje met zwarte oortjes en een zwarte streep over zijn rug. Hij springt al vrolijk door het hok en het gaat al heel goed. Wat is dat jonge spul toch altijd weer leuk om te zien. En er wordt nog meer verwacht. Nu nog alleen een leuke naam verzinnen. Wie er één weet mag het mailen.

 

geitje kinderfeestje

 

24 december 2012.

 

konijn kinderfeestje

 

Vannacht zijn er jonge konijnen geboren. In een konijnenhok in een warm holletje bedekt met konijnenharen. Ze zijn nog helemaal kaal en hebben de oogjes nog dicht. Met een week zijn ze bedekt met keline haartjes en als ze 12 tot 14 dagen oud zijn gaan de oogjes open. Daarna huppelen ze door het hok. Vader en moeder konijn zijn allebei van groot formaat dus dat worden de jonge ook. Maar het zijn wel hele lieve konijnen. Als ze oud genoeg zijn en het is weer lekker weer mogen ze los in de konijnenberg.

 

konijntjes kinderfeestje

 

14 december 2012.

 

pauw kinderfeestje

 

Er was vandaag een pauw tegen het raam van het praathuis gevlogen. Onze zoon Gerjon kon haar daardoor makkelijk pakken. We hebben de pauw heel goed nagekeken maar konden gelukkig geen letsel ondekken. Daarna hebben we de pauw weer haar vrijheid te gegeven. Het was gelukkig goed afgelopen. trouwens we hebben op dit moment best veel pauwen rondlopen. Daar mogen er een paar van worden verkocht. Dus als je interesse heb om een mooie pauw te kopen en die te lopen pronken op je erf bel of mail dan, dan kunnen we een afspraak met elkaar maken.

 

7 december 2012.

 

winter kinderfeestje

 

Op de boerderij en in Nederland is het nu volop winter. De cavia's hebben het goed naar hun zin. Ze zitten in hun dikke wintervacht lekker in hun hok en toch in de frisse buitenlucht. Koud hebben ze het niet want cavia's komen oorspronkelijk uit het Andesgebergte uit Peru vandaan. En daarligt in de winter ook sneeuw waar ze ook door heen lopen. Als ze maar de mogelijkheid hebben om in een hok of hol te kunnen schuilen is dat voldoende. Deze cavia's lopen al vier jaar in deze caviaren en hebben alvaker sneeuw gezien.

 

winter kinderfeestje

 

En als je over de boerderij loopt zie je meer prachtige vergezichten. Zo als deze winterboom zonder bladeren, je ziet de vogels nu goed zitten op de takken. De prachtige Hollandse luchten er boven met een strak blauwe lucht en licht grijze wolken. Echt een winterlucht met een vriendelijk winterzonnetje wat alles in een prachtige gloed zet.

 

winter kinderfeestje

 

Afgezaagde knotwilgen met hun wintermusten op. Wat is de natuur toch prachtig met een slootje waar een dun laagje sneeuwijs ligt en een winterzonnetje die de bomen een prachtige kopergloed geven. Winterfoto zijn vaak erg mooi en kijk voor meer winterfoto's op mijn Facebookpagina van de Bezoekboerderij Het Achterhuis.

 

30 november 2012

 

spelletje opknappen kinderfeestje

 

Van de week druk bezig geweest om een spel wat we al jaren gebruiken weer op te knappen. De lijnen en kleuren waren een stuk vervaagt en nu alles eerst goed schoongemaakt en licht geschuurd. Daarna alle lijnen en kleuren opnieuw aangebracht. En al wordt zo'n spel niet meer nieuw, het knapt er wel goed van op. Trouwens dit spel is gemaakt van gebruikt hout, zo kun je het weer hergebruiken.

 

spelletje opknappen kinderfeestje

 

Na de kleine kaarten was ook het grote spelbord aan de beurt. Het ziet er beter uit dan dat het was. Nu nog het spel lakken en dan kan het weer op zijn plek worden opgehangen. En is het weer klaar voor gebruik. Ook komt er een antwoordenblad bij te hangen voor als het niet lukt. Dan kun je even spieken om weer verder te gaan.

 

spelletje opknappen kinderfeestje

 

28 november 2012

 

kippenhok kinderfeestje

 

Het nieuwe kippenhok is helemaal af en in gebruik genomen door de Hollandse Krielkipjes. We hebben het hok op een tegelvloertje gezet zodat het niet zo gauw kan verzakken en een goede laag strooisel in gedaan zodat de kippen goed kunnen krabbelen. Er is ook een extra zitstok in het hok gekomen. Het ziet er mooi en verzorgd uit en de kippen hebben het goed naar hun zin. Zo is er weer iets nieuws en moois bij ons op de boerderij te bewonderen.

 

kippenhok kinderfeestje

 

Workshop dieren schilderen voor kinderen.

 

schilderij kinderfeestje

 

Zaterdag 24 november 2012. Maak je eigen schilderij en schilder een leuk dier. na het schilderen gaan we de boerderij verkennen en alle dieren opzoeken. Ook doen we nog een paar leuke spelletjes. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Tussendoor krijg je limonade met een zakje chips en op het eind is er voor iedereen een lekker ijsje. De workshop is geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen tot en met 6 jaar mogen komen onder begeleiding van een ouder. De prijs voor deze middag is € 11,50 per kind. Begeleidende ouders betalen € 3,50 incl. koffie/thee met koek en een ijsje. Wel je eigen van te voren aanmelden op tel: 0345-619887 of via  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

schilderij kinderfeestje

 

22 november 2012

 

sinterklaasfeest kinderfeestje

 

Afgelopen woensdag hebben we een heel gezellig sinterklaasfeest op de boerderij gehad. De kinderen van het personeel van een bedrijf hadden hier een Sinterklaasfeest op de boerderij. Eerst hebben we alle dieren bezocht, geaaid en gevoerd. Nog wat spelletjes gedaan. En toen kwam de PakjesPiet. Hij was al zijn kadootjes kwijt. De kinderen hebben toen met Piet de kadootjes opgezocht. We zijn gezellig met alle kadootjes naar het Praathuis gegaan en hebben de bekende Sinterklaasliedjes gezongen. We kregen lekker limonade en er waren heel veel pepernoten. Ontussen was ook Sinterklaas en nog een Zwarte Piet gekomen. Voor elk kind was er een leuk kadootje en een beker met wat lekkers. Na een uur ging Sinterklaas met zijn Pieten weer weg. En hebben de kinderen met hun ouders nog gezellig met elkaar patatjes gegeten. Het was een hele gezellig middag voor zowel jong als oud.

 

sinterklaasfeest kinderfeestje

 

21 november 2012

 

jonge cavia's kinderfeestje

 

Afgelopen weekend zijn er jonge cavia's geboren. Twee cavia's zijn rood/bruin met wit en de derde is wit, rood/bruin en zwart. Echt een lapjes cavia. Ze zijn vrolijk en huppelen al het hele hok door. Het zijn ook hele gezellige huisdieren die zodra je ze horen na je roepen. En als je rustig aan doet en lekker eten bij je hebt komen ze dat ook uit je hand eten.

 

jonge cavia's kinderfeestje

 

19 november 2012

 

schapen in de mist kinderfeestje

 

Het is herfst en dan heb je weleens dagen van mist. Ook onze boerderij is in mist gehuld. Zo'n wattigge deken van wolken hangen over de boerderij en geeft iets misttieks aan de omgeving. Je kunt niet zover van je afkijken en alle geluidenworden gedempd. Alles wordt een beetje geheinzinnig. Toch heeft het ook wel wat die dagen die mistig zijn. Je krijgt hele andere foto's van je omgeving als dat de zon uitbundig schijnt. 

 

vijver in de mist. kinderfeestje

 

De spinnenrag zit 's morgens vol kleine dauwdruppels als kleine diamantjes. Het is vochtig weer, en heeft geeft ook een andere kleur aan de omgeving. En als in eens de zon doorbreekt geeft het alles een andere gloed.

 

mistig herfstweer kinderfeestje

 

De dieren trekken zich van die mist niets aan en gaan gewoon hun eigen gang. En toch geeft het op de boerderij een andere sfeer die toch weer iets heeft, wat op gezelligheid lijkt.

 

16 november 2012

 

ballengooien kinderfeestje

 

Het ballengooispel in er helemaal vrolijk van geworden met die leuke stickers erop.  Je ziet gelijk het spel er van opknappen. Zo kan het voorlopig weer jaren mee. Afgelopen woensdag voor het eerst de fotopuzzeltocht voor kinderen de winterserie gedaan. Dat is heel goed verlopen. De kinderen vonden het geweldig om te doen. En vonden het jammer toen ze klaar waren. De fotopuzzeltocht heeft in ieder geval de proef doorstaan en is goed gekeurd. Vanmiddag komt er een groep volwassenen n die gaan ook een fotopuzzeltocht voor volwassenen doen. Ben erg benieuwd of die ook zo goed is gelukt. Het vervolg hoor je nog wel.

 

14 november 2012

 

stickers kinderfeestje

 

De nieuwe stickers zijn binnen gekomen. Nu kan het ballengooispel opknappen. De andere hebben er jaren opgezeten en zijn helemaal verbleekt. Nu weer hele leuke dieren stickers laten maken. De dieren zijn allemaal in dezelfde stijl. Wel een poosje moeten zoeken op internet maar het is gelukt. Als het klaar is zet ik er een foto van op de site. Zo blijven we steeds bezig.

 

stickers kinderfeestje

 

Ook de stickers voor de fotospeurtocht van groep 1, 2 en 3 zijn binnen. Nu kan ik die ook helemaal afmaken. Het ziet er allemaal erg gezellig en vrolijk uit. En er zijn al mensen geweest die het leuk vonden hoe die in elkaar zat. Nu maar hopen dat de kinderen het ook leuk vinden.

 

9 november 2012

 

koeien spel kinderfeestje

 

We werken hard door aan de nieuwe programma's. We zijn verschillende fotopuzzeltochten aan het maken voor verschillende leeftijden. Het is de bedoeling dat er 6 verschillende fotopuzzeltochten bij komen. Twee zijn er nu helemaal af, dit zijn twee zomer fotopuzzeltocht. Eén is er bedoeld voor volwassenen en één voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De derde winter fotopuzzeltocht voor kinderen van 8 tot 12 jaar bij alleen de letters moeten buiten opgehangen worden. Dan hebben voor kinderen van 4 tot 7 jaar is de winter fotospeurtocht bijna klaar, daar moeten nog een aantal stickers voor binnen komen. En voor de volwassenen moeten er nog een paar spellen worden gemaakt. Hierboven op de foto zie je een ontwerp van het koeienvlekken spel, zoals je ziet maken we de meeste spellen zelf. Zo houd je de meest unieke spellen.Als deze allemaal klaar zijn maken we nog een fotospeurtocht voor kinderen van 4 tot 7 jaar voor de zomer. Maar dat duurt nog even, maar het duurt ook nog even voor het zomer is.

 

nieuwe boekjes kinderfeestje

 

Ook de boekjes die we gebruiken maken en ontwerpen we zelf op de computer. Daar gaan verschillende uren in zitten maar het is wel heel leuk om dit op de computer te maken. Zo heb je altijd is bijzonders en als je hier een feestje geeft heb je wel een uniek feestje. Dat komt doordat we alles zelf maken van programma tot spelletjes. Waar doen ze dat nog?

 

6 november 2012

 

spel kinderfeestje

 

We hebben weer een spel gemaakt. Dit wordt een onderdeel van een nieuw programma voor volwassenen. We hebben een fotopuzzeltocht voor volwassenen gemaakt die gedaan kan worden zowel in de zomer als in de winter. Je bgint eerst met foto's zoeken, vragen beantwoorden en paar spelletjes buiten en dan het laatste uur hebben we nog super leuke spelletjes binnen op tafel. Dan wordt je kennis echt getest. Dit doen we in kleine groepjes en wie dan de meeste punten haalt is de winnaar. Het spel wat op de foto staat is Het Voerspel. Dit zijn allerlei grondstoffen met foto's erbij. Mogen jullie uitzoeken waar, wat bij hoort. Pittig spelletje.

 

31 oktober 2012

 

koe kinderfeestje

 

Vandaag zijn de koeien weer op stal gekomen. Het wordt weer winter, het gras is buiten op, het wordt te nat, kortom ongezellig weer in het land. Daarom zijn de koeien vandaag op stal gekomen. Dat vinden ze prima. Gauw naar binnen waar het droog en gezellig is.

 

koe kinderfeestje

 

Hollend gaan ze naar stal om te dringen wie het eerste naar binnen mag. Daar lig het kuilgras al klaar. Even een plekje uitzoeken waar het lekkerste voer klaar lig en dan maar eten.

 

koe kinderfeestje

 

Even kijken hoe je die drempel moet nemen. Een grote stap en dan ben je binnen in de stal.

 

koe kinderfeestje

 

Ho, ho, niet voor dringen ik was het eerste. Dat willen ze nog steeds het liefs met zijn drieën gelijk naar binnen, maar dat pas niet door de deur. Om de beurt naar binnen.

 

koe kinderfeestje

 

En als je binnen ben kijken waar je wilt staan. Gelukkig staan we niet vast in de stal en kunnen we gelukkig altijd een stukje lopen in de stal. Lekker de benen strekken.

 

koe kinderfeestje

 

En dan gelijk lekker eten. Heerlijk lekker droog voer in een gezellig stal. Je moet maar eens op bezoek komen om te komen kijken. Dan kun je een koe aaien, een pluk kuilgras voeren of wat we nog lekkerder vinden, stuk oud brood. Daar zijn we gek op. Bel of mail maar gerust als je op bezoek wilt komen.

 

24 oktober 2012

 

pinken kinderfeestje

 

Vandaag zijn de eerste koeien naar binnen gekomen. De dagen worden al korter en buiten is er minder gras voor de dieren. Daarom zijn de pinken, dat zijn koeien die ongeveer 1 jaar oud zijn na binnen gekomen. Ze blijven nu de hele winter binnen en mogen weer half april na buiten. In de wintermaanden wordt het vaak te nat en groeien de dieren niet meer zo goed en op de warme stal hebben ze het dan veel beter na hun zin. Eerst moeten ze veel even wennen, want het is voor het eerst dat ze in deze stal staan en liggen. Ze moeten leren uit de waterbakjes te drinken ipv. van uit een emmer. Maar na een paar dagen kunnen ze dat allemaal. Eind van de week of begin volgende wwek is het de bedoeling dat alle koeien naar binnen komen en is het een gezellige drukte weer in de schuren.

 

pinken kinderfeestje

 

22 oktober 2012

 

alt

 

Vandaag hadden we een gezellig etentje. Wij beschermen al jaren de weidevogels, door de nesten te zoeken en ze te beschermen. Als we een nest vinden maaien het gras er ruim omheen zodat het nest niet verstoord wordt en als de koeien er lopen zetten we er rekje overheen zodat de koeien er niet op kunnen trappen. Daarom hadden we vanavond een gezellig avond met een lekker etentje en een lezing over de weidevogels en hun leefgebied. Voor de weidevogelbeschermers was er een bedankkaart en een prachtig speldje.

 

weidevogels kinderfeestje

 

19 oktober 2012

 

kippenhok kinderfeestje

 

Er is een nieuw kippenhok nodig. Nu heeft onze zoon Gerjon de maten genomen van het oude kippenhok en heeft het netjes nagebouwd en geschilderd. Het kippenhok is nu bijna klaar. Er moet nog een nieuw vloertje gelegd worden van tegels en dan kan het kippenhok op zijn plaats gezet worden. Dan gaan de panlatten er op en worden de dakpannen er opgelegd. Dan kunnen de Hollandse Krielkipjes over worden verhuisd. Ze zullen wel blij zijn met zo'n mooi nieuw kippenhok.

 

15 oktober 2012

 

opruimen kinderfeestje

 

Afeglopen zaterdag  nog een drukke dag gehad. Binnenkort moeten de koeien weer op stal kunnen staan, dus moesten we flink de handen uit de mouwen steken. Dat betekent dat we de feestzaal ontruimen en het weer een koeienschuur moet worden. Trouwens het wordt toch te koud om een poos in de schuur te zitten,omdat er geen verwarming is.

 

opruimen kinderfeestje

 

En echt alle spullen die we hebben moeten opruimd worden. Alles sorteren, wat in huis moet, in de unit of in de andere schuur word opgeborgen tot de volgende lente. En dat is best veel. Maar gelukkig hebben altijd voldoende hulp omdat voor elkaar te krijgen.

 

opruimen kinderfeestje

 

De mannen doen het grote en zware werk. Alles wat naar binnen moet wordt in het achterhuis neergezet en kan zo opgeruimd worden. De slingers worden allemaal afgehaald en netjes op een bos gedaan. Daar na met elastiekjes vastgemaakt en in de wasmachine mee gewassen met de gordijnen. Zo is alles weer schoon voor het volgende jaar.

 

opruimen kinderfeestje

 

En je ziet elk half uur de schuur leger en kaler worden. Eerst gaan de stoelen en dan de tafels. Met een steekkar gaat het best vlug.

 

vleermuis kinderfeestje

 

En bij de posters van de muur afhalen kwamen we deze dieren tegen. Vleermuizen kwamen ze daar tegen. Die hangen op z'n kop aan de muur. Dus gelijk het fototoestel gepakt en op de foto gezet. Trouwens deze was op de grond gevlogen.

 

vleermuis kinderfeestje

 

Er waren in het totaal vier vleermuizen. Achter 1 poster zat er 1 vleermuis en bij een andere 3 vlak bij elkaar. Met hun achterpoten hangen ze aan de muur. Dat zijn net kleine handjes. Met hun voor pootjes vliegen ze. Na een 10 minuten waren ze ook alle vier weg gevlogen.

 

alt

 

Middags om een uur of half 3 was de schuur leeg. De gordijnen en de slingers gewassen en de andere spullen weer opgeruimd. Met een paar mensen gaat dat best wel vlug.

 

alt

 

Zo zie je maar weer hoe snel een feestschuur weer tot koeienschuur is omgetoverd. Van koeienschuur tot feestschuur is meer weer. daar zijn we bijna een volle week mee bezig.

 

schuur leeg kinderfeestje

 

12 oktober 2012

 

kantensnijden kinderfeestje

 

Na de zomervakantie moeten alle boeren de sloten schoonmaken. De waterplanten worden er uitgehaald samen met wat modder. Eerst rijden ze met de tractor langs de sloten om met de Kantersnijder de randen langs de sloten af te snijden. Zo kan je makkelijk het slootvuil er uitscheppen. Dan rijd je met de tractor met het Slootapparaat langs de sloten en schep je het slootvuil eruit. Wij moeten elk jaar 11 kilometer sloot schoonscheppen. Dan zijn de sloten weer schoon en breed. Langs de randligt het slootvuil maar dat zakt in de winter weg. In het voorjaar zie je dat niet meer.

 

sloten kinderfeestje

 

9 oktober 2012

 

nieuw programma kinderfeestje

 

Afgelopen zaterdagavond kreeg ik weer een leuk idee. Ik heb een klad gemaakt van een fotopuzzeltocht voor minder lekker weer of om in de winter te doen. Over het erf en door de schuren met het zoeken van foto's, vragen maken en verschillende spelletjes. Tuusendoor houden we een pauze en daarna weer door. Op een paar blaadjes staat het resultaat. Voor sommige mensen om niet te begrijpen, maar volgens mij best weer een leuk programma. Het komt best goed. Ik hoop dat het aan het eind van de maand klaar is zodat we het een keer kunnen proberen.

 

8 oktober 2012

 

hoornaar kinderfeestje

 

De Fokveedag in Hoornaar is weer voorbij. De dag begon met heel veel regen maar in de loop van de moregen werd het toch droog en kwam het zonnetje door. Het was ook niet echt koud, eigelijk vanaf het moment dat het droog was, was het aangenaam weer om te komen. Er was zoals gewoonlijk weer heel veel te doen. Wij hadden ook een kraam en jonge cavia's bij ons. Deze kregen veel belangstelling en werden graag geaaid.

 

Hoornaar kinderfeestje

 

Wij vertelde graag wat we allemaal doen bij ons op de boerderij. Je moet je gezicht laten zien en reclame blijven maken op zo'n dag. We staan al heel wat jaren op de Fokveedag in Hoornaar. Dus je komt er ook veel bekende tegen. Even een gezellig praatje maken is dan heel leuk. Ook geven we folders weg en voor de kinderen hebben we kleurplaten en puzzelplaten. De bezoekers kunnen veel foto's bekijken en we hebben ook een scherm waar foto op te zien zijn. Elke 5 seconden komt er een nieuwe.

 

Hoornaar kinderfeestje

 

We proberen telkens weer wat nieuws nieuws te verzinnen zodat de kraam er elke keer wat anders uitziet. Wie weet wat we de volgende keer meenemen. Ook hebben we altijd twee grabbeltonnen bij ons. Eén voor de meisjes en één voor de jongens. Ze zitten altijd helemaal vol met kadootjes. Ze zijn dan ook altijd intrek bij de kinderen.

 

3 oktober 2012

 

folders kinderfeestje

 

Zaterdag 6 oktober is het Fokveedag in Hoornaar. Daar staan we al jaren met een kraam in de streektent. Dit is altijd een hele gezellige dag waar van alles te doen is voor jong en oud. Het is zeker de moeite waard om er een kijkje te komen nemen. Overal staan tenten en ook buiten is er vanaf alles te doen. Zeker deze keer is het groot feest. Het is namelijk de 100 ste keer dat de Fokveedag wordt gehouden. Wie weet zie we u/jullie ook wel op deze dag. De folders zijn in ieder geval klaar om uitgedeeld te worden.

 

2 oktober 2012

 

bussen kinderfeestje

 

Vandaag een nieuw record gebroken. Twee bussen tegelijk met kinderen en volwassenen hebben we al verschillende keren gehad, maar vandaag haaden we drie bussen vol. Er waren 108 kinderen en 20 juffen en meesters als begeleiding erbij. Twee bussen zijn er op het pad geparkeerd maar de derde bus bleef aan de weg staan. De buschauffeur dacht dat de derde bus er niet meer voor paste. De kinderen hebben een hele gezellige dag op de boerderij door gebracht. We hadden prachtig weer, en konden heerlijk buiten spelen. Ook zijn alle dieren geaaid, geknuffeld en gevoerd. Volgens de kinderen, juffen en meesters was het een hele geslaagde dag.

 

bussen 1 kinderfeestje

 

28 september 2012

 

fotopuzzeltocht open dag

 

Zaterdag 29 september 2012 houden wij een inloopdag van 10.00 uur tot 16.00 uur met een fotopuzzeltocht over de boerderij. U mag zelf weten hoe laat u wilt startenmet het programma. De duur van het programma is 1,5 tot 2 uur. U gaat een fotopuzzeltocht maken met het zoeken van verschillende foto's, vragen en spelletjes. Voor groepen met kinderen is er een speciale kinderfotpuzzeltocht. Bij het programma zit voor de volwassenen koffie/thee met koek en voor de kinderen limonade met chips in begrepen. De prijs van dit programma is € 7,50 per persoon. Opgeven is niet nodig.

 

28 september 2012.

 

jonge geitjes kinderfeestje

 

Van de week zijn er jonge geitjes geboren. Dit was een grote verrassing. We wisten niet dat ze opkomst waren. Maar alles id heel goed gegaan. Moeder geit is heel zorgzaam voor haar jonge. Het is een jongentje en een meisje geit. Nu moeten we nog twee leuke namen bedenken. Morgen met onze inloopdag zijn ze zeker te bewonderen. Net als de jonge cavia's en de jonge komijnen.

 

24 september 2012.

 

alt

 

Vandaag zijn we naar Putten geweest. We hebben mooie kleine nieuwe tafeltjes gekocht voor het terras. De tafeltjes staan voor de losse banken zodat de mensen nu hun kopjes en glazen op tafel kwijt kunnen i.p.v. op de grond. Het is van gerecyceld plastic gemaakt. Oersterk, verteerd niet en het staat ook nog netjes. Je kunt er evtueel ook nog op gaan zitten. Zo wordt het steeds gezelliger. Bij mooi weer staan er de parasols, kleedjes op de tafels en andere kleine leuke spulletjes. Extra gezellig als er een feestje is.

 

tafeltjes kinderfeestje

 

21 september 2012

 

babycavia's kinderfeestje

 

Een week geleden zijn er weer jonge cavia's geboren. Wat groeien die hard, ze eten en drinken al zelf en lopen ook al door het hok. Leuk dat kleien spul. Vanaf 12 oktober mogen ze weg. Dus wie belangstelling heeft mag bellen of mailen. We hebben zes jonge cavia's in verschillende kleuren. Zaterdag 29 september kun je ze alvast komen bewonderen als je naar de inloopdag komt.

 

17 september 2012

 

fotopuzzeltocht 2

 

De fotopuzzeltocht voor kinderen is nu ook klaar. Dit is een leuke versie voor kinderen waar ze ook letters moeten zoeken. Op de computer eerst helemaal uitgewerkt met leuke foto', plaatjes en vragen. Ook leuke speeltjes tussendoor zodat het niet saai wordt. onderweg komt je alle dieren tegen die dan ook kunt aaien of voeren.

 

fotopuzzeltocht 1

 

Als het op de computer klaar is moet het blad voor blad worden uitgeprint. Alles in kleur zodat alle plaatjes er heel mooi opstaan. De nummers in het rood, de vragen in het blauw, de spelletjes in het groen. Zodat het heel duidelijk is. Het ziet er ook heel mooi uit.

 

alt

 

En zo als je ziet zijn het heel veel bladzijdes voor dat alles klaar is. Elke fotopuzzeltocht bevat vijf bladzijdes en zij allemaal dubbelzijdig geprint. Het is een heel kleurrijk geheel met zelfs een plattegrond erbij zodat je wel de weg weet hoe je moet lopen.

 

fotopuzzeltocht 4

 

Na het printen wordt alles gelamineerd in plastic hoezen. Zo wordt alles heel stevig en blijft het schoon. En elk fotopuzzelboekje wordt met vier ringen in elkaar gezet zodat je niets kwijt kan raken. Zo kun je goed op pad om een leuke tocht over de boerderij te maken.

 

14 september 2012

 

brug over de sloot kinderfeestje

 

Vandaag zijn er twee nieuwe bruggetjes over de sloot geplaatst. Over deze sloten moesten de bezoekers over een balk om aan de overkant te komen. En aangezien deze aan vervanging toe waren voor er ongelukken er mee zou gebeuren hebben nu nieuwe bruggetjes geplaats. Deze zijn van beton en kunnen gemakkelijk een paar mensen houden. Ze wegen per stuk ongeveer 600 kg. en zijn met een verrijker geplaats. Nu hebben weer mooie stevige bruggetjes om er veilig overheen te lopen. Misschien voor kinderen iets minder spannend maar het blijft toch altijd leuk om over een plank over de sloot te lopen.

 

6 september 2012

 

folderkast kinderfeestje

 

Sinds vorige week hebben we een prachtige folderkast. Deze folderkast in samenwerking met Den Haneker in het project "Even opladen" gerealiseerd. Het is een prachtige folderkast waar verschillende folders in staan en waar iedereen die een folder wilt hebben er uit mag pakken. Er ziiten mooie plexiglazen roldeurtjes voor zodat de folder netjes droog blijven. Dus als u langs komt en uit hebt belangstelling voor één of meerdere folders schroom niet en maakt gerust je keuze. Heb je nog vragen komt dan gerust aan om ze te stellen.

 

folderkast 1 kinderfeestje

 

30 augustus 2012

 

pauwenveren kinderfeestje

 

Je kunt zien dat de herfst er al een beetje aankomt. Er lopen verschillende jonge pauwen rond en de paartijd is weer voorbij. De mannetjespauwen zijn nu in de rui en verliezen hun prachtige veren. Je kunt ze overal vinden. Zoals je op de foto ziet rapen we ze op en we hebben al een aardige verzameling. Vanaf eind september beginnen de nieuwe staartveren weer te groeien en in december is die al weer compleet. Daarna begin het pronken met de veren weer.

 

29 augustus 2012

 

libelle kinderfeestje

 

Deze prachtige en hele grote libelle zat afgelopen zaterdag bij ons op de hordeur. Gelukkig bleef hij lang genoeg zitten om deze prachtige foto te maken. Je zit de meest mooie dingen bij ons op de boerderij. Op onze facebookpagina van de bezoekboerderij Het Achterhuis staan ook verschillende mooie foto's en nog meer leuke berichtjes. Wordt lid van onze facebookpagina en volgt ons.

 

21 augustus 2012

 

haasjes kinderfeestje

 

Jan heeft een hele bijzondere foto gemaakt. Een nest met jonge haasjes. Dat zie je niet elke dag en je krijg niet zo vaak de kans om dit op de foto te zetten. Ziet het er niet schattig uit. Zo zie je maar weer hoe mooi de natuur is. Het nest lag gewoon in het weiland waar de koeien liepen.

 

20 augustus 2012

 

pauwtje 2 kinderfeestje

 

Vanmorgen vroeg liepen de pauwen over het pad met hun jonge. Gauw en voorzichtig zodat ze niet schrikken brood gepakt en de deur geopend. En toen kleine stukje brood gevoerd. De jonge pauwtjes komen dan heel dichtbij. Maar is het moeilijk om een hele mooie foto te maken. Maar wat is het lef om te zien hoe graag ze een stukje brood lusten. Op mijn facebookpagina staan ook wat foto's.

 

pauwtje kinderfeestje

 

18 augustus 2012

 

markt houten kinderfeestje

 

Vrijdag 17 augustus hebben we in Houten op de jaarmarkt gestaan. Dit al voor de derde keer. Een hele gezellige markt. Er zijn mensen die ons al herkennen van de jaren daar voor. Wij komen hier graag na toe. Ook proberen we elk jaar weer een nieuwe kraam te bedenken met leuke spulletjes erin. Nu hebben pas 6 oktober weer een markt in Hoornaar. De fokveedag. Dat is altijd een groot festijn voor jong en oud. Zeker de moeite waard om eens een keer te komen kijken. Daar kun je wel een hele dag door brengen.

 

16 augustus 2012

 

slootplanten kinderfeestje

 

Er staat nu veel bloei, de natuur is prachtig. Zoals je op de foto hierboven ziet zie je bloeit het Kikkerbeet en de Watergentiaan.

 

Dan ziet er zo'n gewoon boerenslootje toch wel prachtig uit. Helaas is het van korte duur want binnenkort moeten de sloten weer worden geschoond en van alle waterplanten worden ontdaan. Dat is voor de doorstroming van het water en blijft het water gezond. Daarom er zo veel mogelijk nu van genieten, dat is het beste.

 

kattenstaarten kinderfeestje

 

Op een stukje land waar nooit dieren worden geweid staat het ook vol bloemen. Op dit stukje weiland hebben jaren gelden een kikkerpoel gegraven. Ook hebben we greppels verbreed en schuine kanten aan de slootkant gemaakt voor de natuur. Dit stukje land wordt alleen maar een paar keer gemaaid. Voor de rest is het eigelijk maar een stukje land waar je weinig meekunt. In het midden is er een laagte waar ze vroeger grond hebben afgegraven om dat vooraan te brengen ons huis op te bouwen. Nu is het een heel mooi stukje natuurgebied. waar veel in te zien is. Bij de kikkerpoel staat het nu vol met kattenstaarten. We hebben er ook al veel margrieten zien staan en gele lissen. En steeds vinden we er nieuwe planten en bloemen. Het is zeker een kijkje waard.

 

14 augustus 2012

 

pauwen kinderfeestje

 

Gisteren eind van de middag is voor het eerst de jonge pauw de sloot overgestoken. Er zijn een tijdje geleden jonge pauwen bij de buren geboren. Deze pauwen lopen altijd bij de buren en bij ons over het erf. We doen er samen mee. De jonge zijn alleen bij de buren geboren en dan moeten we altijd een poosje wachten voor ze groot genoeg zijn om de sloot over te vliegen.

 

De eerste foto is alleen niet zo helder, die is namelijk door het glas genomen.

 

alt

 

De andere twee foto's zijn buiten genomen en veel mooier geworden. Alleen het nadeel is dat pauwen een beetje schuw zijn vooral als ze jonge hebben. Je komt dan moeilijk dichterbij. Bij deze foto staan ze vlak bij de sloot. De ene pauw heeft één jong de andere heeft er drie. Hopen dat het voorlopig mooi weer blijft zodat ze goed door kunnen groeien.

 

pauwen 3 kinderfeestje

 

13 augustus 2012

 

melken 4 kinderfeestje

 

Wij melken van eind april tot begin november altijd buiten. Zeker als het mooi weer is hebben de koeien het buiten zeer goed naar hun zin. Je ziet ze gewoon genieten. Vers gras eten, veel frisse lucht en als het een keertje regent spoelen ze weer lekker schoon. Ook wij vinden het fijn om buiten te melken. Je ziet veel van de natuur om je heen, zoals weidevogels met hun jonge, hazen, en heel soms zie je reeën lopen in het weiland. Dan pas zie je hoe mooi de natuur is.

 

melken 1 kinderfeestje

 

10 augustus 2012

 

kraam kinderfeestje

 

Gisteren hebben we in Nieuwegein op de jaarmarkt gestaan. Het was een grote markt met veel kramen en voor kinderen was er een eigen kleedjes markt. Ook waren er verschillende activiteiten voor kinderen te doen. De markt begon om 10.00 uur tot 's avonds 21.00 uur. Dat was een lange dag.

 

kraam 3 kinderfeestje

 

Wij hadden ook een kraam gehuurd. Deze hadden we gezellig ingericht. We haaden een computer bij ons om mooie foto's te laten zien, fotoboeken, kleurplaten en andere kleine dingen zoals spelletjes en dieren met een houten boerderij om zo te laten zien wat we alle doen op de boerderij. Maar de grootste aandacht trekker was wel het hok met de jonge cavia's. Mensen dachten dat het hamsters of marmotten waren maar het waren gezellig 5 cavia's. Ze kregen veel aandacht van de mensen.

 

kraam 2 kinderfeestjes

 

We hebben veel reclame gemaakt voor de bezoekboerderij. Veel folders uitgedeeld en verteld wat we allemaal deden. Ook hadden we twee grabbeltonnen bij ons voor de kinderen. Nu gaan we volgende week vrijdag 17 augustus naar Houten. Daar hebben ze ook een hele gezellige jaarmarkt in het Oude dorp. We komen daar voor de derde keer. Deze markt is dezelfde tijd als in Nieuwegein. En zeker de moeite waard om er een kijkje te komen nemen.

 

Vakantietijd/opvang.

 

vakantie cavia's kinderfeestje

 

In de vakantie vangen wij ook cavia's en konijnen optegen een kleine vergoeding per dag. Zo kunnen de mensen zorgeloos op vakantie en wordt er voor hun huisdier goed gezorgd. Dit doen we nu al een aantal jaren. Wilt u er ook gebruik van maken bel of mail om een afspraak te maken. Ons telefoonnummer is: 0345-619887 of mail naar  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.