Alpaca knuffelen bij de boer

Alpaca’s zijn schattige, wollige dieren. Het alpaca knuffelen staat dan ook bij veel mensen op hun bucketlist. Wil jij wel eens nader kennismaken met deze leuke beesten? Op een alpacaboerderij is het mogelijk. Vaak kun je bij zo’n alpacaboerderij de dieren niet alleen van een afstandje bewonderen, maar is het zelfs mogelijk om met de alpaca’s te aaien en misschien zelfs te knuffelen. Als jij nog een leuk uitje zoekt voor een gezellige dag met je gezin, vrienden of familie dan is een bezoek aan een alpacaboerderij absoluut een aanrader.

alpaca knuffelen nederland

Kun je alpaca’s echt knuffelen?

Alpaca’s zien er erg zacht en knuffelbaar uit. Hoewel de dieren niet per se heel erg dol zijn op knuffelen, laten ze zich wel vaak goed aaien. Bovendien houden alpaca’s van lekker eten en kun je zo op die manier vaak lokken. Alpaca’s op een alpacaboerderij zijn gewend aan alle aandacht en zijn dan ook zeker tam genoeg om te voeren, te aaien en misschien zelfs te knuffelen. is er iemand binnen het gezin niet zo fan van alpaca’s? Vaak hebben deze boerderijen ook nog andere dieren die je kunt knuffelen.

Combineer het alpaca knuffelen

Soms is het ook mogelijk om een wandeling te maken met de alpaca’s of kun je de activiteiten combineren met een leuke picknick of lunch. Op sommige alpacaboerderijen is het zelfs mogelijk om te overnachten. Zo geniet je nog langer van de wollige dieren en de mooie omgeving.

knuffelen met alpacas

Alpaca knuffelen op familiedag

Alpaca knuffelen, voeren of met de dieren wandelen zijn leuke activiteiten om te doen. Zowel jong als oud zal van het gezelschap van de dieren genieten. Dat maakt dit erg geschikte activiteiten voor een familiedag, kinderfeest maar ook erg leuk voor een teamuitje. Combineer het met een lekkere lunch of gezellige borrel en je hebt een mooi programma voor een fijne dag. Er zijn alpacaboerderijen te vinden in diverse plaatsen in ons land. Zo is er altijd wel een boerderij bij jou in de buurt.

Alpaca’s voor thuis

Woon je ruim en heb je genoeg ruimte? En wil je een orgineel huisdier houden die je kan knuffelen zonder dat je daarvoor naar een alpaca boerderij moet? Overweeg dan eens om alpaca’s aan te schaffen voor in je weide. Zo kun je altijd knuffelen met een alpaca en jouw landelijke woonstijl op een orginele manier vormgeven.

alpaca voeren
Deel je liefde