Genieten van het buitenleven

Lekker naar buiten toe, daar knapt eigenlijk iedereen wel van op. Ga daarom genieten van het buitenleven. Een bezoekje aan de lokale boerderij is daarom een goed idee. Veel boeren stellen een deel van hun terrein open voor bezoekers. Hier kunnen kinderen bijvoorbeeld met de dieren knuffelen, geniet je van een lekker lokaal hapje en drankje op het terras en snuif je de frisse buitenlucht op. Bovendien hebben veel boeren een gezellig boerderijwinkeltje. Hier kun je lokaal geproduceerde producten kopen, zodat je ook thuis nog geniet van het beste van het land. Een leuke dag met vele gezondheidsvoordelen.

Waar kun je genieten van het buitenleven?

Overal in Nederland zijn boerenbedrijven te vinden. Er is dan ook altijd wel een leuke boerderij bij jou in de buurt. Online vind je gemakkelijk een boerderij bij jou in de buurt. Sommige boerderijen hebben een terras, terwijl je bij andere bedrijven juist een dagje mee mag lopen met de boer. Zo maak je op verschillende manieren kennis met het heerlijke buitenleven. Ook voor kinderen is dit vaak erg leuk én leerzaam. Ze leren waar hun voedsel vandaan komt en krijgen een kijkje in het leven van de boer. Koken met verse ingrediënten heeft namelijk vele voordelen. Een dagje op de boerderij is dan ook zeker een leuk idee voor een familiedag of kinderfeestje.

buitenleven

Actief of rustig genieten van de boerderij

Hoe jij van het buitenleven wilt genieten, bepaal je helemaal zelf. Er zijn leuke activiteiten te beleven op boerderijen, maar je kunt ook rustig van de zon genieten met een kop koffie of zelfgemaakt boerenijs. Of combineer een activiteit met een heerlijke lunch of borrel op het boerenterras. Het is maar net waar jij behoefte aan hebt. Bekijk welke boerenbedrijven bij jou in de buurt activiteiten organiseren en geniet van de vele mogelijkheden.

Laat je kinderen genieten van het buitenleven

De boer vertelt graag meer over de boerderij, het boerenleven en de dieren. Dit persoonlijke contact, in combinatie met de kleinschalige opzet, maakt van een bezoekje aan de boer een leerzame dag voor je kinderen. En uiteraard kun je er zelf ook nog wat van opsteken. Zo kun je soms helpen met het uitmesten van stallen, schapen naar de wei brengen of leren hoe je een koe moet melken. Zo geniet je onbewust van het buitenleven!

Alpaca’s knuffelen

Ga je liever voor een want rustigere activiteit? Maar kom je toch graag in contact met dieren? Tegenwoordig is het knuffelen met alpaca’s één van de vele mogelijkheden om te doen als activiteit bij de boer. Kom helemaal tot rust met deze activiteit en voel je één met de natuur.

alpaca knuffel

Overnachten bij de boer

Zoek jij een leuke vakantiebestemming voor volgende vakantie? Overweeg dan eens om te gaan kamperen bij de boer en geniet van het buitenleven. Kamperen bij de boer wordt steeds populairder en kan op steeds meer plekken. Er zijn zowel boerencampings waar je kunt ‘glampen’ in een luxe ingerichte tent als minicampings waar je jouw tent of caravan neer mag zetten. Daarbij verschilt het ook per boerencamping welke faciliteiten er zijn en of je activiteiten op de boerderij bij kunt boeken.

Deel je liefde