Koken met verse ingrediënten

Een vers gekookte maaltijd smaakt nog beter als je doet koken met verse ingrediënten. Wil jij de beste en meest verse ingrediënten in jouw maaltijd verwerken? Dan is het een goed idee om eens op zoek te gaan naar een (biologische) boer in de buurt. Op veel boerderijen vind je een gezellige boerderijwinkel waar je heerlijke, lokaal geproduceerde ingrediënten kunt kopen. Denk aan verse groenten en fruit, maar ook aan vlees en eieren die op de boerderij geproduceerd worden.

Ondersteun de boer

Ingrediënten kopen bij de lokale boer kent veel voordelen. Je ondersteunt hiermee de boeren. Als je rechtstreeks bij hen koopt, verdwijnt er immers minder geld in de zakken van tussenpartijen. Bovendien ben je zelf soms ook nog goedkoper uit, als je de producten rechtstreeks bij de boer koopt. En zo vers als de producten in de boerderijwinkel liggen, vind je ze niet snel in de supermarkt.

Draag bij aan een beter milieu

Als je inkopen doet bij de lokale biologische boer draag je ook nog eens bij aan een beter milieu. En de producten hebben vaak een veel vollere smaak dan die uit de supermarkt. Bovendien zitten de producten vaak in minder plastic verpakkingen verpakt, waardoor je ook op die manier een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Je kunt dus het beste koken met verse ingrediënten gekocht bij de boer.

gezond milieu

Waar koop je de verse ingrediënten?

Wil jij zelf graag het verschil ervaren tussen producten uit de supermarkt en die rechtstreeks van de boer? Dan kun je zoeken naar een boerderijwinkel bij jou in de buurt. Daarnaast zijn er ook regelmatig gezellige boerenmarkten, waar je de producten kunt kopen. Ben je al overtuigd en wil je vaker met deze verse ingrediënten koken? Overweeg dan een abonnement op verse producten.

Wekelijks koken met verse ingrediënten

Sommige boeren bieden een groente- en/of fruit abonnement aan. Hiermee krijg je wekelijks de lekkerste producten thuisbezorgd of haal je zelf een pakket op bij de boer. Koken met verse ingrediënten was nog nooit zo makkelijk!

Begin een moestuin

Je kunt uiteraard ook een moestuin beginnen. Je geniet van het buiten zijn en doet het voor een goed doel. Namelijk gezond eten. Je kunt al klein beginnen en hoeft dus niet landelijk te wonen. Dit kun je doen door een stukje grond in je tuin vrij te maken en daar wat groenten planten. Als je dit goed aanpakt kun je ervoor zorgen dat je jezelf wekelijks kunt voorzien van verse producten.

Je eet gezonder

Naast buiten bewegen is gezond eten erg belangrijk om gezond te blijven. Het is natuurlijk makkelijker om te koken met zakjes en pakjes, maar over het algemeen is het uiteraard beter om te koken met verse ingrediënten. Maar wat is dit voordeel dan?

Voedingstoffen en vitamines

Verse producten bevatten meer voedingstoffen en vitamines dan bewerkte producten uit de supermarkt. De producten uit de winkel bevatten namelijk vaak conserveringsmiddelen, smaakversterkers, veel zout, suikers en nog veel meer. Door verse producten te eten, eet je wat van nature voorkomt in de natuur!

Deel je liefde