Landelijk wonen op de boerderij

Droom jij er ook van om heerlijk landelijk te wonen op een boerderij? Genieten van alle rust en ruimte om je heen. Wakker worden met de fluitende vogeltjes in plaats van langsrazende auto’s. Landelijk wonen op een boerderij is voor veel mensen de ultieme droom. Er zijn dan ook heel veel prachtige woonboerderijen in ons land te vinden. Maar aangezien het landelijke wonen ook erg populair is, is het vinden van een geschikte boerderij vaak nog niet zo eenvoudig. We geven je een paar tips waarmee je jouw zoektocht naar de ideale woonboerderij goed begint.

Bedenk goed waar je wilt wonen

Nederland kent veel mooie buitengebieden waar je uitstekend landelijk kunt wonen. Welk gebied jouw voorkeur heeft, ligt aan jouw eigen wensen en eisen. Een mooie en fijne boerderij om in te wonen is natuurlijk het belangrijkste, maar de omgeving speelt ook zeker een rol. Misschien wil je in de buurt van je werk blijven wonen of heb je kinderen om rekening mee te houden.

Voorzieningen

Landelijk wonen betekent ook vaak wat verder weg van voorzieningen wonen. Bedenk daarom goed wat jullie nodig hebben. Kunnen de kinderen bijvoorbeeld gemakkelijk naar school fietsen? En hoe zit het met de supermarkt en eventuele (sport)clubs? Door hier in je zoektocht al rekening mee te houden, genieten jullie straks optimaal van de prachtige boerderij.

Gezonde leefstijl

Ondanks dat de supermarkt misschien wat verder weg ligt, heb je vaak wel buren die een boerderij als onderneming hebben. Je kunt hier vaak verse biologische producten kopen. Deze producten zijn vaak goedkoper en vrij van bestrijdingsmiddelen. Zo kun je iedere avond een gezonde maaltijd op het menu zetten!

landelijk wonen

Houd rekening met een verbouwing

Boerderijen zijn vaak prachtig, maar staan vaak ook al lange tijd op het land. Dit betekent dat je rekening moet houden met (achterstallig) onderhoud of zelfs met een flinke verbouwing. Dat heeft wel als groot voordeel dat je de boerderij meteen aan al jouw wensen aan kan passen. Hierbij maakt het natuurlijk ook uit hoe je de boerderij (en het eventuele land) wilt gebruiken.

Advies

Twijfel je over de bouwkundige staat van de boerderij? Laat je dan zeker adviseren door een expert. Het kan ook helpen om een makelaar met verstand van landelijk wonen in te schakelen tijdens je zoektocht. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij de aanschaf van je nieuwe woning.

Landelijke woonstijl

Creëer een landelijke stijl in huis

Is het wonen op een boerderij voor jou nog toekomstmuziek, maar wil je wel vast genieten van een landelijke woonstijl? Richt jouw woning dan in met landelijke meubels en accessoires. Hoewel je hiermee natuurlijk niet echt het gevoel hebt dat je op een boerderij woont, kun je zo wel vast genieten van de prachtige stijl. En dan droom je ondertussen lekker verder van het landelijk wonen op de boerderij. Hopelijk wordt jouw droom toch ooit werkelijkheid.

Bed and breakfast

Woon je eenmaal in je nieuwe landelijke woning? Dan kun je overwegen om een bed and breakfast te beginnen! Vaak trekt een landelijke bed and breakfast avonturiers die er graag op uit gaan in de natuur. Laat jij nu net daar wonen. Door je gasten ultiem te verwennen kunnen zijn het landelijk wonen ervaren zoals jijzelf ooit bedacht hebt! Uiteraard is het ook mogelijk om een mini boerderij camping te starten, of als je echt ondernemend bent doe je beide.

Biologische moestuin

De meeste mensen die landelijk gaan wonen houden van de natuur en een gezonde leefstijl. Waarschijnlijk heb je genoeg ruimte om een moestuin aan te leggen. Zo kun je zelfvoorzienend worden in de meeste producten. Wat je overhebt kun je ruilen met de buren of verkopen aan een markt! Zo kun je je eigen mini biologische boerderij beginnen.

Deel je liefde