Water op rapport

Dit is een visprogramma waarbij we kijken wat er in de sloot zwemt. Hierbij hebben we mooie zoekkaarten en vergrootglazen zodat we precies kunnen zien wat voor een diertjes we hebben gevangen. We kunnen meer dan 15 soorten waterdiertjes vangen.

Spelen met vissen

Dit is een programma waar we een speurtocht combineren met een visprogramma. Ze krijgen een paar opdrachtjes onderweg en we gaan ook nog vissen in de boerensloot. Op het eind doen we nog een paar spelletjes.

De boerderijspeurtocht

Ze krijgen een boekje mee en een rugzak met verschillende spulletjes die ze moeten gebruiken met de speurtocht. In de speurtocht staan opdrachten zoals bijvoorbeeld de leeftijd van een boom bepalen, een stuk land meten en het onderzoeken van een kip.

De veld-ontdek-tocht

We maken een trektocht door het land en onderzoeken verschillende dingen zoals: boombladeren. Bloemen of een bodemprofiel maken met een grondboor en ook de dieren komen nog aan bod: de geiten en de hangbuikzwijntjes. En wat dacht u van de boomhoogtemeter?

Beestenbende

Dit is een hele nieuwe speurtocht langs de dieren. Elk dier krijgt een beurt en wordt bekeken. Aaien en voeren mag ook nog. En wie weet zie je ook nog een lamprei!? Wil je weten wat dat is??? Dan moet je zeker een keer komen kijken!

Nieuw Boer-O-Poly Kids

Dit programma wordt in groepjes tegen elkaar gespeeld. Elke groep krijgt een startkapitaal van 500 boerendukaten en moet proberen om zoveel mogelijk geld erbij te verdienen. dit doen we met verschillende spellen waar je geld mee kunt verdienen maar PAS OP je kunt ook geld verliezen. Daarnaast moet je met een dobbelsteen gooien en kun je handelen door onderdelen van de boerderij te kopen van het speelbord. Welke groep heeft op het eind het meeste geld en goederen verdient is winnaar. Dit programma is voor kinderen die goed kunnen lezen.

Fotopuzzeltocht

Voor kinderen vanaf groep 5 hebben we een nieuw programma. Kinderen gaan op zoek naar verschillende foto's en vinden daar bij letters. Tussendoor krijgen ze een aantal vragen. Bij elke vraag krijg je meerdere antwoorden en heeft het goede antwoord de juiste letter. Alle letters moet je verzamelen en dan op de juiste plaats zetten. Dan krijg je een spreekwoord en daar aan kun je zien of je alles goed hebt. Tussendoor doe je ook een aantal spelletjes.

Koeien en moeien

Dit is een flitsend regenprogramma voor kinderen vanaf 10 jaar en ouder. Hierin kunnen de kinderen met verschillende spellen zoals vlegel hangen, doolhofspel enzovoort punten behalen. Waarbij we een snel eindspel hebben. Wie wordt de winnaar?

Boerenspellen

Dit is een programma voor oudere kinderen met onder andere: afstand laars gooien, touw trekken, darten met de hooivork, een boerengolfspel, knotshockey, de voetbalkoe, vlegel hangen, koe melken, ring steken, steppen met verschillende soorten steppen, quad  rijden enzovoort. Ook mag er bij mooi weer polsstok gesprongen worden. Na afloop wordt er gebadderd met de tuinslang

 

fotogallery01
fotogallery08
fotogallery07
fotogallery04
fotogallery11
fotogallery06
fotogallery05
fotogallery03
fotogallery09
fotogallery12
fotogallery02
fotogallery10