De dierenspeurtocht

Kan beginnen zodra de dieren op stal komen. Ze krijgen een boekje mee met verschillende vragen en opdrachten over alle dieren. De kinderen mogen de dieren bekijken en evt. aaien en op schoot  houden en voeren (oud brood).

De boerderij-verkenningstocht

Is een programma waar de kinderen zelf de weg moeten zoeken en een plattegrond invullen. Ook worden over verschillende dieren en dingen vragen gesteld en doen we ook allerlei spelletjes, zoals kranen en steppen enzovoort.  In het boekje zit ook een leuke kleurplaat of puzzelplaat.

Boer-O-Poly Kids

Dit programma wordt in groepjes tegen elkaar gespeeld. Elke groep krijgt een startkapitaal van 500 boerendukaten en moet proberen om zoveel mogelijk geld erbij te verdienen. dit doen we met verschillende spellen waar je geld mee kunt verdienen maar PAS OP je kunt ook geld verliezen. Daarnaast moet je met een dobbelsteen gooien en kun je handelen door onderdelen van de boerderij te kopen van het speelbord. Welke groep heeft op het eind het meeste geld en goederen verdient is winnaar. De kinderen moeten voor dit programma goed kunnen lezen.

Beestenboel

Het programma gaat over ‘wie is jong en wie is oud?’ en ‘Wat is schapenwol?’ ‘Wat is mijn gewicht?’, ‘Wat heb ik op mijn vel zitten?’ en ‘waar is mijn staart gebleven?’ Dit wisselen we af met spelletjes en vragen over de dieren. En wie weet zijn er al jonge dieren.

Ontdek het winterleven

Is een natuurprogramma waarbij de kinderen het winterleven ontdekken aan de hand van een speurtocht. De winterboom wordt bekeken, evenals de bessen en elzen. We gaan op zoek naar groene mossen en sluiten het af met een paar leuke spelletjes.

 

Extra’s

  • Ook hebben een nieuw bordspel voor kinderen vanaf  8 jaar en ouder die niet zo mobiel zijn. Het heet Dierenpootjes. De kinderen gooien met een dobbelsteen en verzetten een pion. Onderweg krijgen ze elke keer verschillende opdrachtjes, die aan een tafel gedaan kunnen worden.
  • Ook hebben wij ook een 20 meter lange educatieve spellen wand met 28 nieuwe spelletjes. Voor verschillende leeftijden. Kinderen leren op een leuke en speelse manier weer nieuwe dingen. Deze spellenwand is ook beschikbaar als het zou regenen.

 

 

fotogallery11
fotogallery01
fotogallery05
fotogallery12
fotogallery10
fotogallery06
fotogallery09
fotogallery07
fotogallery04
fotogallery02
fotogallery08
fotogallery03