Projecten voor scholen

Voor projecten en natuurlessen hebben we ook verschillende mogelijkheden buiten de programma’s van de schoolreisjes. Ook deze lessen worden op verschillende niveaus aangeboden.

Rondleiding

Een kort programma van ongeveer één uur. Een rondleiding over de boerderij met een vragenboekje met een tiental vragen over de boerderij. Hoe gaat het werk op de boerderij en welke dieren leven er op de boerderij? Een heel kort programma waar de tijd voorbij vliegt. Eigenlijk vrij kort om alles goed te bekijken.

Dit programma kost € 2,50 per persoon.

Een les over het boerderijleven

Dit is een programma van twee uur wat veel gedaan wordt. De kinderen krijgen een speurtochtboekje op eigen niveau met vragen over de dieren. Ook mogen en kunnen ze van alles vragen aan ons over de boerderij. En het programma kan helemaal aangepast worden bij het onderwerp wat er op school wordt behandeld. Ook mogen de kinderen oud brood meenemen om de dieren te voeren. Halvewege dit programma houden we even pauze voor limonade met chips voor de kinderen en koffie/thee met koek voor de volwassenen.

Een groep tot en met 20 kinderen kost € 90,00 en elk kind wat meer mee komt kost € 4,50 per kind meer.

Volwassenen = €  2,50 per persoon.

 

Zuivel maken op de boerderij

Dit programma is zeer geschikt voor een projectweek. We kunnen ook een zuivelles geven waar de kinderen zelf karnemelk en boter kunnen maken. Ook kijken de kinderen hoe de koeien wonen en leven en waar ze worden gemolken. Wat een koe eet en drinkt en hoelang een koe slaapt. Dit programma duurt twee uur. Halverwege dit programma houden we even pauze voor limonade met chips voor de kinderen en voor de volwassenen is er koffie/thee met koek.

Dit programma kost incl. zuivel maken € 100,00 per groep tot en met 20 kinderen en elk kind meer kost € 5,00 per kind.

Volwassen = € 2,50.

 

Natuurles over het onderwaterleven in de boerensloot

Dit programma is ook zeer geschikt voor een natuurles of een projectweek . Bij dit waterproject gaan we het dierenrijk onder water bekijken. We hebben uitgebreide zoekkaarten om alles uit te zoeken over de diertjes die we hebben gevangen. Ook gaan we met een zichtmeter de helderheid van het water bekijken en de modderlaag van de sloot meten. We hebben hierbij ook een boekje waar de kinderen hun bevindingen in kunnen noteren. Dit programma duurt twee uur. Halverwege dit programma houden we even pauze voor koffie/thee met koek voor de volwassenen en voor de kinderen limonade met chips.

Dit programma kost € 90,00 per groep tot en met 20 kinderen en elk kind meer kost € 4,50 per kind.

Volwassenen = € 2,50.

 

Boerderij in de Kijker.

Wij zijn sinds oktober 2019 lid van Boerderij in de Kijker. Deze organisatie verzorgt hele leuke boerderijlespakketten. Je hebt 2 lessen op school en 1 les op een boerderij. Deze lessen incl. al het materiaal kost € 35,00 per klas en incl. een bezoek op een boerderij. Wilt u hier meer informatie over kunt u ons bellen en zich aanmelden via www.boerderijindekijker.nl Is er een datum die u wilt komen en niet open staat, bel gerust dan kunnen we kijken of we die datum er aan kunnen voegen.

 

 

 

fotogallery09
fotogallery12
fotogallery07
fotogallery05
fotogallery11
fotogallery10
fotogallery08
fotogallery02
fotogallery06
fotogallery01
fotogallery04
fotogallery03