Verschillende dieren op de kinderboerderij

Welke dieren op de kinderboerderij zijn er allemaal? Dit kun je gaan ontdekken door een bezoekje aan een kinderboerderij te brengen! Lekker van de frisse buitenlucht genieten en naar de dieren kijken is voor elke leeftijd leuk. Daarbij is er voor de kleintjes vaak een leuke speeltuin aanwezig en kun je vaak ook nog genieten van een lekker drankje op het terras. Welke dieren je precies op de boerderij tegenkomt, verschilt per locatie. We zetten de meest gehouden dieren voor je op een rijtje.

Verschillende soorten kleine dieren

Een groot aantal dieren op de kinderboerderij kan vaak geknuffeld of geaaid worden. In hoeverre de hokken toegankelijk zijn, verschilt per kinderboerderij. Vaak zijn er konijnen, cavia’s of andere kleine knaagdieren die geaaid kunnen worden. Ook de geiten en schapen zijn vaak te aaien en te voeren.

Voeren van dieren

Voor het voeren gelden vaak wel strenge regels. De dieren mogen immers niet ziek worden. Kippen lopen vaak los rond, waardoor je deze overal op de boerderij tegen kunt komen. Ook ander pluimvee kan op de boerderij lopen. Een volière met kanaries, papegaaien of andere vogels komt ook regelmatig voor. Sommige kinderboerderijen hebben een veld met damherten. Deze mag je vaak niet knuffelen, maar ze zijn vaak wel tussen het hek door aan te halen.

Dieren eten geven kinderboerderij 1

Grote dieren op de kinderboerderij

Op kleine kinderboerderijen wonen vaak enkel kleine dieren. Op grotere kinderboerderijen is er meer plek voor grotere beesten. Zo kom je daar nog wel eens koeien, paarden, pony’s en ezels tegen. Welke dieren een kinderboerderij precies houdt, hangt af van de kinderboerderij.

Alpaca knuffelen

Alpaca’s zijn schattige, wollige dieren. Deze dieren zijn één van de soorten dieren op de kinderboerderij die je kunt gaan ontdekken. Er zijn ook kinderboerderijen waar je met deze dieren kunt knuffelen. Een alpaca boerderij is hier een voorbeeld van. Deze schattig ogende dieren kun je daar knuffelen en voeren.

dieren op de kinderboerderij 1

Waar vind je een kinderboerderij?

De meeste kinderboerderijen zijn in de jaren vijftig ontstaan in de middelgrote en grote steden. De boerderijen zijn bedoeld om mensen uit de stad toch in contact te brengen met de natuur. Kinderboerderijen zijn niet alleen leuk, maar ook leerzaam om te bezoeken. Zo kun je ontdekken welke dieren op de kinderboerderij er allemaal te vinden zijn.

Informatiecentrum

Veel kinderboerderijen hebben een klein informatiecentrum, waar kinderen en volwassenen meer kunnen leren over de natuur en de dieren. In eigenlijk elke stad is er wel minstens één kinderboerderij te vinden. In grotere steden zitten vaak zelfs meerdere kinderboerderijen. Er is dan ook altijd wel een kinderboerderij bij jou in de buurt om te ontdekken welke dieren op de kinderboerderij er zijn.

Kinderfeestje

Buitenspelen en met dieren knuffelen trekt veel kinderen aan. Er zijn kinderboerderijen die ook kinderfeestjes organiseren. Een kinderfeestje bij zo’n boerderij is dan ook voor veel verschillende soorten kinderen erg leuk. Omdat sommige kinderboerderijen ook een speeltuin en eet- en drankvoorzieningen hebben is dit de ideale plek voor een feest. In goed overleg kun je vaak met de beheerder afspreken om een rondleiding te krijgen over de boerderij. Zodat de kinderen van alles leren over de dieren en ontdekken welke dieren op de kinderboerderij er allemaal zijn.

Ontdek en geniet

Zoals je hebt kunnen lezen is er genoeg te ontdekken op een kinderboerderij. Iedere kinderboerderij heeft zijn eigen soort dieren, speeltuinen en activiteiten. Leuk voor jong en oud! Ontdek welke kinderboerderij in jouw buurt de favoriet van het gezin wordt en geniet van het buitenleven. Ga lekker picknicken en laat de kinderen spelenderwijs het kinderboerderij ontdekken. Zo leren je kinderen alles over de dieren en hoe ze daar mee om moeten gaan.

Deel je liefde