De dierenspeurtocht

Zodra zij op stal komen, mogen de dieren worden geaaid, gevoerd en/of op schoot worden gehouden. Wie houdt een koe op schoot? In het boekje staan opdrachten en vragen.

De boerderijverkenningstocht

De kinderen moeten zelf hun weg vinden en een plattegrond invullen. Hierbij worden over de dieren en de boerderij vragen gesteld en doen we allerlei spellen, zoals kranen, steppen, enz. In het boekje zit ook nog een leuke kleur- of puzzelplaat.

Beestenboel

Een programma, waar vragen centraal staan als ‘Wie is jong en wie oud?’, ‘Wat is mijn gewicht?’, ‘Wat zit er op mijn vel?’ en ‘Waar is mijn staart gebleven?’. Dit wordt afgewisseld met spellen en vragen over de dieren. En wie weet zijn er pasgeboren dieren.

Ontdek het winterleven

Een natuurprogramma, waarbij de kinderen het winterleven ontdekken, aan de hand van een speurtocht. De winterboom wordt bekeken, evenals de bessen en elzen. We gaan op zoek naar groene mossen en sluiten af met leuke spellen.

Boer - O - Poly Kids

Dit programma wordt in groepjes tegen elkaar gespeeld. Elke groep krijgt een startkapitaal van 500 boerendukaten en moet proberen om zoveel mogelijk geld erbij te verdienen. dit doen we met verschillende spellen waar je geld mee kunt verdienen maar PAS OP je kunt ook geld verliezen. Daarnaast moet je met een dobbelsteen gooien en kun je handelen door onderdelen van de boerderij te kopen van het speelbord. Welke groep heeft op het eind het meeste geld en goederen verdient is winnaar. Dit programma is voor kinderen die goed kunnen lezen.

Boerenspellen

We gaan bv. laars gooien, knots hockey spelen, vlegel hangen, steppen en skelteren, ringsteken, koe melken, kruiwagenrace doen, zaklopen, touw trekken, enz. Wel moeten we een keuze maken, want alles kunnen we helaas niet doen daar moet je dan nog een keer terug voor komen. Vanaf 10 jaar kun je ook darten met de hooivork. Soms moeten we het programma alleen aanpassen als het slecht weer is. Zorg wel dat je laarzen aan hebt.

Creatief op de boerderij

Kinderen, die graag creatief bezig willen zijn, kunnen ook hun hart ophalen. Zo kunnen zij een dakpan, knikkerzak òf een clown, koolmeespot, sieradendoosje, sieradenset, fotolijstje en meer maken. Dit programma wordt gecombineerd met een korte buitenactiviteit. In verband met materiaalkosten wordt voor dit programma een toeslag van € 3,75 per persoon in rekening gebracht.

 

Boerderij zig-zag

Een spectaculair programma waar kinderen munten kunnen verdienen met allerlei spellen en opdrachten. De munten worden ingewisseld voor stukjes plattegrond en gaan op zoek naar de boerderijschat.

Boerderijspelletjes

Dit basisprogramma vindt het hele jaar plaats. Dit omvat het bezoeken van de dieren en het doen van boerderijspelletjes, zoals steppen, koe melken, gatenkaas, vlegel hangen, ‘Wat heb ik op mijn vel zitten?’ en nog veel meer.

Kraak de Kluis

Spannend sleutel spel. Aan de hand van verschillende opdrachten,sleutels winnen om de kluis te kraken. Spannend tot op het eind en telkens weer anders. Bij de kluis zijn er 100 sleutels te winnen maar welke past.

fotogallery06
fotogallery01
fotogallery05
fotogallery11
fotogallery08
fotogallery03
fotogallery09
fotogallery07
fotogallery10
fotogallery02
fotogallery04
fotogallery12