Welke activiteiten hebben we op de boerderij?

De Boerderijspeurtocht over het erf en door het land.

De kinderen krijgen een opdrachtboekje mee en een rugtas met verschillende spullen, die hiervoor nodig zijn. opdrachten zijn onder andere de leeftijd van een boom bepalen, een stuk land opmeten en het onderzoeken van een kip.

Vissen met schepnetten in de boerensloot

Een visprogramma, waarbij gekeken wordt hoeveel verschillende diertjes er wel in de boerensloot zwemmen. hierbij gebruiken we vergrootglazen en uitgebreide zoekkaarten. Je kunt bij dit programma kiezen uit twee mogelijkheden: of je gaat vissen en dat combineren we met spelletjes of vissen en dat combineren met een speurtocht. 

Beestenbende een speurtocht langs de dieren

Een speurtocht langs alle dieren, die mogen worden geaaid en gevoerd. Wie weet zien we ook nog een lamprei. je krijgt allerlei vragen over de dieren en je kan ze goed bekijken. 

Boerderij Zig-Zag, met spellen munten verdienen en schat zoeken

Een spectaculair programma waar kinderen munten kunnen verdienen met allerlei spellen en opdrachten. De munten worden ingewisseld voor stukjes plattegrond en gaan op zoek naar de boerderijschat.

Boer-0-poly vanaf 8 jaar handelen met geld op de boerderij

Dit spel wordt in groepjes tegen elkaar gespeeld. Welke groep verdient het meeste geld, is slim en kan goed handelen. Een spannend spel tot op het eind. Welke groep gaat er winnen.

Boerenspellen, lekker stoer

Het hele jaar rond kun je boerenspellen doen. Zoals laars gooien, koe melken, knots hockey, vlegel hangen, steppen en skelteren, ringsteken, kruiwagenrace, touw trekken enz.

Vanaf 10 jaar mag je ook darten met de hooivork en polsstokspringen over de boerensloot.

Creatief, schilder je eigen dier of spel

kost € 3,75 extra

Je kunt ook iets leuks maken wat je mee naar huis mag nemen. Kijk maar eens in het fotoboek bij creatief. Daarnaast gaan we ook altijd naar buiten iets leuks doen. Dit kan een korte speurtocht zijn of vissen met schepnetten of spelletjes.

Kraak de Kluis

Spannend sleutel spel. Aan de hand van verschillende opdrachten,sleutels winnen om de kluis te kraken. Spannend tot op het eind en telkens weer anders. Bij de kluis zijn er 100 sleutels te winnen maar welke past.

 

 

 

 

fotogallery09
fotogallery12
fotogallery11
fotogallery10
fotogallery02
fotogallery06
fotogallery01
fotogallery08
fotogallery07
fotogallery03
fotogallery05
fotogallery04