Waarom kamperen bij de boer?

Zoek jij een leuke vakantiebestemming voor volgende vakantie? Overweeg dan eens om te gaan kamperen bij de boer. Kamperen bij de boer wordt steeds populairder en kan op steeds meer plekken. Er zijn zowel boerencampings waar je kunt ‘glampen’ in een luxe ingerichte tent als minicampings waar je jouw tent of caravan neer mag zetten. Daarbij verschilt het ook per boerencamping welke faciliteiten er zijn en of je activiteiten op de boerderij bij kunt boeken.

Slapen onder de sterrenhemel

Kamperen bij de boer kun je zo eenvoudig of luxe maken als jij zelf wilt. Je kunt helemaal back to basic gaan, maar je kunt ook kiezen voor een compleet ingerichte safaritent inclusief sanitair. Er zijn door het hele land veel verschillende boerencampings te vinden. Bovendien is het slapen onder de prachtige sterrenhemel voor iedereen een geweldige ervaring.

Eigen vuurtje stoken

De meeste boerencampings worden door de boer gerund naast het boerenbedrijf. Daarom zijn het veelal kleine campings met een beperkt aantal plaatsen. Dat is juist de charme aan dit soort kampeerplaatsen. Je verlaat even het drukke leven en kan optimaal genieten van de natuur, de dieren en de rust. Stook je eigen vuurtje, pak er een zak marshmallows bij en geniet van de prachtige zomeravond.

kamperen sterren hemel 1

Wakker worden tussen de dieren

Het is natuurlijk super gaaf als je op safari wakker wordt tussen de wilde dieren. Nu is dit natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Maar je kunt het ook anders aanpakken. Ga slapen op een boeren camping! Ook in Nederland kun je het ultieme buiten gevoel ervaren wanneer je de geluiden van dieren om je heen hoort terwijl je wakker wordt. De vogeltjes fluiten, de koeien hoor je loeien en de schapen blèren in de verte. Je komt de tent uit en ruikt de frisse buitenlucht, terwijl je om je heen de dieren ziet lopen.

Verse koffie in de ochtend

Niks is zo lekker om dat een koffietje te zetten en ontbijt te maken en dit lekker op te eten met de prachtige boerderij dieren om je heen. Houd je niet van kamperen? Dan kun je ook kiezen voor een boeren bed and breakfast. Laat jezelf lekker verwennen met een heerlijk ontbijtje.

koffie camping

Vermaak voor kinderen

Op kindvriendelijke campings is er dan soms zelfs kleinschalige animatie en worden er extra activiteiten georganiseerd. De boer vertelt graag meer over de boerderij, het boerenleven en de dieren. Dit persoonlijke contact, in combinatie met de kleinschalige opzet, maakt van kamperen bij de boer zo’n doorslaand succes. Je kinderen leren op deze manier hoe het leven als boer kan zijn.

Wat kan je kind leren op de boerderij?

Stap even in het boerenleven en leer hoe een boer zijn dag doorbrengt. Van alpaca knuffelen tot pony’s borstelen en van koeien melken tot helpen bij het uitmesten van de stallen. Ook kun je vaak met de boer opstap, zodat hij je meer kan vertellen over het boerenleven en het bedrijf. Uiteraard kan dit ook voor volwassenen erg leuk en leerzaam zijn!

Deel je liefde