Waarom de biologische boerderij bezoeken?

Wist je dat je een in veel gevallen een biologische boerderij bezoeken kan? Nederland kent namelijk talloze boerderijen. Een deel daarvan werkt biologisch. Dit betekent onder andere dat de dieren meer ruimte krijgen, dat de boer geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en dat het voedsel langer de tijd krijgt om te groeien. Dat is beter voor de natuur én je eigen gezondheid. Wil jij zelf eens zien hoe het er op een biologische boerderij aan toe gaat? Of wil je graag biologische producten kopen, rechtstreeks bij de boer? Dan is het een goed idee om een biologische boerderij te bezoeken.

scharrel kippen

Waar kun je een biologische boerderij bezoeken?

Een biologische boerderij bezoeken kan door het hele land. Er is dan ook altijd wel een biologische boerderij bij jou in de buurt. Niet al deze boerderijen zijn ook te bezoeken, maar een aantal boeren stelt hun boerderij wel open voor bezoek. Zo kun je de landelijke woonstijl in levende lijve ontmoeten.

Dagje meelopen

Soms is het zelfs mogelijk om een dagje mee te lopen op de boerderij. Zo krijg je een mooi kijkje in het reilen en zeilen van het boerenbedrijf. Er zijn ook biologische boerderijen waar een gezellig terras bij te vinden is. Hier proef je van de heerlijke producten die op de boerderij worden geproduceerd. Online vind je eenvoudig welke biologische boerderij bezoeken bij jouw in de buurt de moeite waard is.

Bedrijfsuitje

Er zijn ook biologische boerderijen waar je workshops en cursussen kunt volgen. Ook zijn er boerderijen die de mogelijkheid aanbieden om een vergaderzaal te huren voor vergaderingen of trainingen. Niks is zo ontspannend dan werken in de natuur. Verder zijn er locaties waar je kookworkshops kunt volgen. Hoe leuk is het om met collega’s dit als bedrijfsuitje te doen? Zo kun je met je collega’s oud Hollandse gerechten leren maken.

Heerlijke ingrediënten voor bij jou thuis

Veel biologische boeren bieden hun producten rechtstreeks aan consumenten aan. Vaak hebben ze een klein boerderijwinkeltje waar je de lekkerste producten kunt kopen. Niet alleen haal je hier de lekkerste ingrediënten, een biologische boerderij bezoeken is ook gewoon erg leuk om te doen.

Abonnement

Wil je vaker biologische groenten en fruit in huis halen? Er zijn bij sommige boeren zelfs abonnementen af te sluiten, zodat je wekelijks van een mooi pakket kunt genieten. Zo steun je de lokale biologische boer en geniet je zelf van eerlijk ingrediënten.

Zelf plukken

Er zijn ook boerderijen waar je zelf je fruit en groente mag plukken. Je krijgt dan bakjes, een emmer of kratje mee. Heb je genoeg geplukt? Laat dan je geplukte fruit of groente wegen en reken af. Dit is erg leuk om te doen met je kinderen als uitje en ’s avonds heb je een verse en gezonde maaltijd op tafel staan.

Een leuk uitje met kinderen

Ook voor kinderen is een biologische boerderij bezoeken een goed idee. Niet alleen leren ze hier meer over de voedselproductie, ook vinden kinderen het vaak gewoon heerlijk om op de boerderij te zijn.

Spelenderwijs leren

Sommige boerderijen hebben zelfs een speeltuintje bij hun winkeltje of terras. En soms mogen kinderen helpen bij het voeren van de dieren. Dat maakt naar een biologische boerderij gaan een geweldige activiteit voor een kinderfeestje of om te doen met het gezin.

Ga kamperen

Ga kamperen met je kinderen bij de boer. Dit is gegarandeerd een succes. De vrijheid die je daar ervaart wil je niet missen. Je kunt met je partner lekker bij de tent een boekje lezen terwijl de kinderen genieten van de ruimte en de dieren op de boerderij. Sommige biologische boerderijen bieden ’s avonds een diner aan met producten van eigen land. Een gezondere vakantie kun je niet hebben. Overnacht je liever wat luxer? Dan kun je ook kiezen voor een boeren bed and breakfast. Laat je helemaal ontzorgen!

Deel je liefde